![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego cały czas funkcja move_uploaded_file zwraca mi false? Pliki index.php oraz upload.php są w katalogu localhost/up. Plik ma rozszerzenie txt i nie jest pusty.
index.php: uplaod.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Odwrotnie parametry.
move_uploaded_file |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To chyba jednak nie chodzi o parametry...zwłaszcza, że parametry są we właściwej kolejności tzn. najpierw $filename czyli w moim przypadku $zasob, a potem $destination czyli w moim przypadku $tmp. Poza tym gdy zmieniłem ich kolejność, to i tak otrzymuje false, więc to nie to.
********** Sprawdziłem jeszcze raz na localhoscie zarówno z lohalhost/up jaki './'. To nie chodzi o kolejność parametrów. Na pewno. Ten post edytował finito 22.02.2014, 23:37:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat zwłaszcza, że parametry są we właściwej kolejności tzn. najpierw $filename czyli w moim przypadku $zasob, a potem $destination czyli w moim przypadku $tmp. co oznacza złą kolejność. Kopiujesz plik z tmp_name do katalogu a nie nową nazwę pliku do pliku tmp_name |
|
|
![]()
|
|
Teraz zastanawia mnie coś innego. Czy można stworzyć w xhtml lub html5 formularz bez korzystania ze znacznika form oraz input? Doczytałem już w necie, że można linkować a href z kodem php, ale nadal nie wiem jak stworzyć cały formularz (czyt. bez użycie znacznika form) i powiązać go ze skryptem php.
Ten post edytował finito 23.02.2014, 13:32:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:44 |