![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam tablice:
lub
i taką funkcję w php:
Powyższa funkcja pracuje poprawnie dla 2 tablicy. W 1 mam problem i daje wynik:
[contactUser] - problemem jest pusta wartość. Jak naprawić powyższą funkcję tak żeby była uniwersalna? Mam różne tablice, nazwy mogą być różne |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
W momemecie gdy wartoscia jest kolejna tablica, to musisz powtorzyc operacje. No i tak kolejna tablica moze miec znowu tablice itd itd - rekurencja sie tutaj klania
ps: no i najwazniejsze pytanie: po co ci w ogole to robic? Skad pochodza te dane i gdzie je potem zapisujesz? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli coś takiego:
? ![]() Chcę kodować znaki wpisywane przez userów w formularzach przed zapisem do bazy (typu '. '', "" itp). Mam po drodze PDO i bindowanie, ale chcę dodatkowo to jeszcze dodać ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Napisz ten kod jeszcze raz bo nie ma prawa sie w ogole odpalic bo ma PARSE ERROR
Cytat Chcę kodować znaki wpisywane przez userów w formularzach przed zapisem do bazy (typu '. '', "" itp). Mam po drodze PDO i bindowanie, ale chcę dodatkowo to jeszcze dodać Totalnie bez sensu. Raz ze htmlspecialchars_decode nic nie koduje tylko DEKODUJE a dwa ze to bez sensu. takich rzeczy sie nie robi, tylko sobie zycie utrudniasz a nic nie zabezpieczasz -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Jako taka funkcja działa poprawnie ![]() W jaki sposób sugerujesz żeby kodować html przed zapisem do bazy? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat W jaki sposób sugerujesz żeby kodować html przed zapisem do bazy Zdaje sie juz napisalem: w zaden. To nie ma zadnego sensu co probujesz tutaj zrobic. Po co ci to? Co ci da to kodowanie? Nic, zupelnie nic. A tylko same problemy potem, chocby z ewentualnym wyszukiwaniem.ps: array $string I na milosc pierszego zalozyciela php - nazywaj zmiennej jakos z glowa. Zmienna jest tablica a ty ja nazywasz string..... To tak jakbys zrobic zmienna: $true = false; $false = true; W tym przypadku powinno byc np array $data -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Hmmmm.... tylko jak nie dodaję tego "zabezpieczenia" to taki wpis:
'';fwefewfpew'f'wef'wefew.''fewvdsniu*&&^&^@^7ef125e2' wywala mi błąd:
Moja klasa od połączeń wygląda tak:
Czyli błąd jest po stronie Db? |
|
|
![]()
|
|
Jak dla mnie to ta cala twoja klasa jest do przepisania.
$this->_parameters[sizeof($this->_parameters)] = ":" . $para . "\x7F" . ($value); co to niby ma byc/robic? Zajrzyj do PDO, zobacz jak tam sie binduje rzeczy i nie kombinuj. Teraz wyglada na to ze ty nic nie bindujesz tylko bezposrednio wkladasz wartosci do zapytania, stad ten blad. Ale naprawde nie chce mi sie analizowac tej klasy ktora jest jednym wielkim WTF ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
jak debuguję tutaj:
to mam zwrotkę:
i tutaj jakby widzi za dużo ' Bindowanie mam w:foreachu this->_sQuery->bindParam($parameters[0], $parameters[1]); ; |
|
|
![]()
|
|
Jak sam widzisz twoje zapytanie zawiera tekst ktory wkladasz do bazy a nie zadne bindowanie. Nic wiec dziwnego ze sie wywala.
Jak juz mowilem: klasa ta to sieczka jakas - sorki, jestem poprostu szczery Pokaz jeszcze jak tej klasy uzywasz. Moze tez i tam robisz blad. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
pokaz co zwraca:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
print_r($this->_sQuery); zwraca print_r($this->_sQuery); $this->_sQuery = $this->_pdo->prepare($query); echo "<pre>";print_r($this->_sQuery);echo "</pre>"; |
|
|
![]()
|
|
Kurcze, jako przyklad podales mi zapytanie z INSERT, a kod printujacy wyswietla ci jakiegos SELECT. Prosze, skup sie i podaj mi przyklady i PRINTy z zapytania ktore sie wykrzaczaa a nie zupelnie innego. Dodatkowo print z params pokazuje ze nie ma tam zadnego tekstu wefewfpew'f'wef'wefew wiec znowu dzialasz na innym zapytaniu. Skup sie troche i nie marnuj swojego i mojego czasu
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Przepraszam bardzo.
|
|
|
![]()
|
|
No i poprosze jeszcze jak to wywolujesz z tym zapytaniem SELECT. O wszystko po kolei musze sie dopraszac?
|
|
![]()
|
|
Selecty tak wywołuję:
|
|
|
![]()
|
|
$searchQuery .= " and ($searchNames or $searchNames2 or $searchNames3) ";
Tutaj wkladasz wartosci bezposrednio do zapytania i ich nie bindujesz. Nie wspominaj juz o tym ze tych zmienne w ogole nie istnieja wiec znowu pokazales jakis wycinek kodu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:09 |