![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozumiem ze dostaje offset erro z powodu nie zadeklarowania tablicy? czy moze cos innego robie zle Ten post edytował infolearn 12.10.2007, 04:26:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no przecież do tablicy $wiersz zapisujesz tylko 3 wiersze, o kluczach 1, 2 i 3, a później próbujesz odczytać 5 wierszy => klucze 0 i 4 nie istnieją...
pozdrawiam. -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
--infolearn-- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
usunalem co trzeba z echo ciagle mam offset w tych samych liniach, mi sie wydaje ze jakos zle definjuje tablice. Tylko nie wiem co zle robie. Ale wiadomo nowicjusz ze mnie moge sie mylic Moze ktos na to zerknac jeszcze raz:) Hej Moze ktos rozwiaze ten problem:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po linijce:
$wiersz = explode( "\t", $zamowienia[$i]); dopisz: echo 'Liczba wierszy: '.count($wiersz).'<br />'; Być może w $ zamówienia wcale nie ma danych dla 3 wierszy.... Pozdrawiam. -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 4 Dołączył: 3.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy to to, ale w 36 wierszu masz otwartą funkcję array.
|
|
|
![]()
|
|
po linijce: $wiersz = explode( "\t", $zamowienia[$i]); dopisz: echo 'Liczba wierszy: '.count($wiersz).'<br />'; Być może w $ zamówienia wcale nie ma danych dla 3 wierszy.... Pozdrawiam. hej wywala mi teraz to ale rowniez daj mi tabele z wynikami ale cos jeszcze nie pasuje w skrypcie Notice: Undefined offset: 1 in C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\php\vieworders2.php on line 54 Notice: Undefined offset: 2 in C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\php\vieworders2.php on line 55 Notice: Undefined offset: 3 in C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\php\vieworders2.php on line 56 Notice: Undefined offset: 4 in C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\php\vieworders2.php on line 64 Notice: Undefined offset: 5 in C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\php\vieworders2.php on line 66 liczba wierszy:1 Notice: Undefined offset: 1 in C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\php\vieworders2.php on line 54 Notice: Undefined offset: 2 in C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\php\vieworders2.php on line 55 Notice: Undefined offset: 3 in C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\php\vieworders2.php on line 56 Notice: Undefined offset: 4 in C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\php\vieworders2.php on line 64 Notice: Undefined offset: 5 in C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\php\vieworders2.php on line 66 liczba wierszy:6 liczba wierszy:6 liczba wierszy:6 liczba wierszy:6 liczba wierszy:6 liczba wierszy:1 Ten post edytował infolearn 12.10.2007, 04:32:12 |
|
|
![]()
|
|
tu masz błąd:
reszta kodu albo powinna być w bloku else albo w bloku if powinien być return, np:
Pozdrawiam. -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
-Gaiah- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, proszę o pomoc. Jestem laikiem w kwestii PHP. Po dodaniu trzech nowych produktów do sklepu zaczęło mi wywalać kilka linijek błędu na głównej stronie. Usunięcie produktów nie przyniosło poprawy. Treść jest następująca: Notice: Undefined offset: 2 in /home/swsmasz1/public_html/sklep/db/_products_files.def.php on line 5
Notice: Undefined offset: 3 in /home/swsmasz1/public_html/sklep/db/_products_files.def.php on line 5 Notice: Undefined offset: 4 in /home/swsmasz1/public_html/sklep/db/_products_files.def.php on line 5 Notice: Undefined offset: 5 in /home/swsmasz1/public_html/sklep/db/_products_files.def.php on line 5 Notice: Undefined offset: 6 in /home/swsmasz1/public_html/sklep/db/_products_files.def.php on line 5 Notice: Undefined offset: 7 in /home/swsmasz1/public_html/sklep/db/_products_files.def.php on line 5 Zaś treść pliku, którego to dotyczy jest taka: <?php $aFieldsNames=array('iFile'=>0,'iProduct'=>1,'sFileName'=>2,'iPhoto'=>3,'iPosition'=>4,'iType'=>5,'iSize1'=>6,'iSize2'=>7,'sDescription'=>8); $aFieldsSort=array('iPosition','sFileName','iProduct','sDescription','iFile','iPhoto','iType','iSize1','iSize2'); function products_files($aExp){ return array('iFile'=>$aExp[0],'iProduct'=>$aExp[1],'sFileName'=>$aExp[2],'iPhoto'=>$aExp[3],'iPosition'=>$aExp[4],'iType'=>$aExp[5],'iSize1'=>$aExp[6],'iSize2'=>$aExp[7],'sDescription'=>$aExp[8]); } ?> Czy da się to jakoś łatwo rozwiązać? Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.06.2025 - 17:45 |