![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
nie wiem jak zwrócić tablicę obiektów. mam taką klasę:
Nie wiem jak się zabrać za to:
Dostaję taki komunikat: Warning: Invalid argument supplied for foreach() czyli tablica jest pusta, albo się nie wypełniła. Do tego jest klasa User, która dziedziczy po klasie abstrakcyjnej Czlowiek:
Dostałem takie zadanie na korepetycjach, możecie mnie nakierować jak się za to zabrać? Zmieniłem bbcode. Ten post edytował cykcykacz 12.07.2011, 06:44:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak wiesz
![]()
Tutaj korzystam z metody którą mam w klasie database
Natomiast to:
Nic mi nie mówi tylko tyle, że przypisuje do zmiennej $rows wynik metody fetchRows. Nie wiem właśnie jak dalej to oprogramować. Ten post edytował cykcykacz 12.07.2011, 06:45:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 14 Dołączył: 28.11.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaki sens ma pisanie takiej klasy? o_O Nie dość, że jest kompletnie źle napisana, to w dodatku raz używasz wyjątków, raz zabijasz skrypt, a innym razem wypluwasz tylko błąd.
Cytat $rows wynik metody fetchRows. Nie wiem właśnie jak dalej to oprogramować. Skoro nic nie zwracasz w metodzie fetchRows, to co Ci ma wypluć? ; d Zapoznaj się z PDO, bo warto, a to co masz najlepiej usuń. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
@cykcykacz
Proszę wykorzystywać poprawny BBCode [php ] <?php echo 'Twój kod'; ?> [/php ] - bez spacji oczywiście. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:09 |