![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałbym napisać skrypt, który będzie wyszukiwał wszystkie linki w postach na forum XenForo. Wykonanie nie będzie raczej trudne, tylko nie mam zamysłu na jakiej zasadzie skrypt mógłby działać. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tak pobierzesz wszystkie linki z konkretnej strony. Tylko teraz trzeba by wymyśleć, jak poruszać się po podstronach tej strony. Mógłbyś z pobranych linków wchodzić na te co będą w tej samiej domenie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@ref
@ref |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Umiesz napisac cos innego niz @ref??
Dostales odpowiedz, dales za nią nawet plusika... Mamy wrozyc o co ci teraz chodzi?? |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem czy post był wyedytowany, ale nie doczytałem:
Cytat Mógłbyś z pobranych linków wchodzić na te co będą w tej samiej domenie. .Wybacz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ten tekst byl zarowno przed pierwszym @ref jak i przed drugim @ref.... Zamiast tak refowac moglbys czytac co masz napisane.
To masz nadal w czyms problem czy nie? Bo zacytowanie tekstu z poprzedniego posta nic nie wyjasnia w kwestii twoich refow |
|
|
![]()
|
|
Narazie spróbuję wykminić coś z tych informacji, które dostałem. Dam znać tutaj, jak będę miał w czymś problem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Podpowiem Ci, że musisz zrobić funkcje rekurencyjną z pętlą foreach po wyciągniętych linkach i w pętli dać jeszcze warunek, że jeśli link jest w tej samej domenie (tutaj użyj do IF'a preg_match) i jeśli spełnia warunek to uruchamiasz ponownie tą samą funkcję.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 11:31 |