![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Robie system news'ow i chce zeby mi wyswietlalo czesc tekstu tj jakies np 150 znakow i w przypadku gdy 150 znak to bedzie spacja wtedy po ostanim znaku dopisywane jest "..." a gdy bedzie to inny znak niz spacja to jest przesowany az napotka pierwsza spacje. Pelna tresc newsa bedzie mozna przeczyac po kliknieciu 'czytaj dalej' Chodzi mi o samo wyswietlnie tego ogranicznego tekstu pomoze ktos w rozwiazaniu tego problemu ? z gory dziekuje |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
if na ilość liter w newsie np. 50 wyświetli 50 liter i echo '...';
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 4.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzieś to już było chyba
możesz to też zrobić w zapytaniu do bazy danych:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Robie system news'ow i chce zeby mi wyswietlalo czesc tekstu tj jakies np 150 znakow i w przypadku gdy 150 znak to bedzie spacja wtedy po ostanim znaku dopisywane jest "..." a gdy bedzie to inny znak niz spacja to jest przesowany az napotka pierwsza spacje. Pelna tresc newsa bedzie mozna przeczyac po kliknieciu 'czytaj dalej' Chodzi mi o samo wyswietlnie tego ogranicznego tekstu pomoze ktos w rozwiazaniu tego problemu ? z gory dziekuje daje ci gotowca tylko musisz go przystosowac do swoich potrzeb:
Ten post edytował pyro 30.03.2008, 10:09:52 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dziekuje skorzystalem z pomocy ujex'a
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:47 |