![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 1 Dołączył: 22.10.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem sobie skrypt logowania do strony.
I mam takie pytanie: Czy to jest dobre zabezpieczenie ![]() ![]() INDEX:
TAJNE.PHP:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
eeee.... masz jedno haslo dla wszystkich userow. To raz
A dwa nie ma co tego hasla kodowac skoro i tak wszystko to jedno haslo zapisane w pliku ps: error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE); masz reportowac wszystkie bledy nawet NOTICE bo inaczej pewnego dnia obudzisz sie z reka w nocniku
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 1 Dołączył: 22.10.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
znaczy stronka przeznaczona tylko dla mnie, tak żeby nikt inny nie miał do niej dostępu, nie będzie żadnego innego użytkownika.
/edit error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE); - usunięte hasło poprawione. Poza tym wszystko ok ? Ten post edytował revi 8.11.2016, 21:06:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Punkt nr 2 i 3 nadal aktualny. Tak jak to zrobiles, kodowanie hasla nie ma zadnego sensu
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
INDEX:
TAJNE.PHP
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 4 Dołączył: 6.11.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To typowy przykład logowania. OK, pod warunkiem, że hasło będzie wystarczająco trudne. W przeciwnym razie warto dodać jakikolwiek mechanizm antywłamaniowy zliczający błędnie wpisane dane.
|
|
|
![]()
|
|
Ja ci nie kazalem kasowac tej linii
error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE); Ja mowilem o jej modyfikacji czyli error_reporting(E_ALL); No chyba ze w php.ini okresliles poziom logowania bledow -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:34 |