![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
przy probie wrzucenia kodu Google analytics na stronę coś nagrzebałem i teraz mam problem. Usunąłem wszystkie swoje zmiany ale nadal pojawia się błąd : Parse error: syntax error, unexpected '=' in /home/iturystyka/ftp/main/templates/mice_1/index.php on line 90 nie mogę znaleźć przyczyny, proszę o pomoc. przy okazji może wie ktoś jak sprawić by GA działało na php ? kod wadliwego pliku :
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Twój błąd spowodowany jest umieszczeniem czystego kodu HTML bezpośrednio w bloku PHP. W linii 89 wywołujesz metodę: Tutaj jeszcze wszystko jest ok, ale już linię dalej - czyli właśnie 90 - dajesz czysty kod HTML... Aby usunąć błąd musisz zamknąć blok kodu PHP przed przejściem w tryb HTML.
Pozdrawiam Parse error: syntax error, unexpected '=' in /home/iturystyka/ftp/main/templates/mice_1/index.php on line 90
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za odpowiedz, mógłbyś wstawić ten znacznik dokładnie tam gdzie powinien być ? wstawiałem w rożnych miejscach i nie przyniosło to efektu. Na php nie znam się zupełnie. miedzy innymi wstawiłem tak :
ale bez efektu Ten post edytował smolam 15.10.2010, 12:18:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale czy po wstawieniu w tym miejscu nadal masz SYNTAX ERROR? Tego typu błędu już nie powinno być. Ciekawi mnie czy przypadkiem nie wyciąłeś jakiejś większej części kodu bo fragment:
wygląda na wybrakowany. Zwróć uwagę, iż zamykany jest znacznik "</embed>" ale nigdzie nie jest on otwierany? Przynajmniej nigdzie jawnie... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
1. Łączenie stringów to jedna z podstawowych czynności, jaką wykonuje się w PHP.
2. Forum nie parser. Zainstaluj dowolne IDE z kolorowaniem składni, a od razu zauważysz, gdzie masz błąd. W związku z powyższym zamykam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 08:18 |