![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
ustawiam sobie w config.yml obsluge template w php (na przemian wylaczajac rowniez twig dla testow). Glownie chodzi mi o obsluge templi w php i to owej obslugi nie jestem wstanie ostatecznie wlaczyc. Sam kontroler ustawiony na .php, widok tez z rozszerzeniem .php. Symfony mam w wersji 2.6, instalowalem je przez composera w standardowej edycji. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powoli kolego... co chcesz osiągnąć? Wyłączyć twiga i stosować zwykłe templatki z .php?
-------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie o to chodzi
![]() Chcę korzystać z templatek gdzie będę używał tylko php. Jeżeli twig jest mocno zakorzeniony w symfony mógłby zostać w systemie, jednak nie chciałbym z niego korzystać ![]() W przeszłości często rezygnowałem z systemów takich jak smarty. Oddzielałem tylko logikę od widoku, gdzie w widoku spokojnie używałem php. Tutaj głównie chodzi o szybkość i wydajność. Nie znalazłem porównań twiga do php, nie wiem jeszcze jak dokładnie twig renderuje, cashuje itd. widoki, ale nawet przy tych opcjach jest to kolejny narzut i pomniejszenie wydajności. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Udało się. Nie dodałem adnotacji.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:17 |