![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześc jak mogę zrobić żeby na stronie wyświetlało się po 10 obrazków (umiem) a po wciśnięciu następna pokazywało by się kolejne 10 obrazków ?
Mam taki kod:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 105 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj o stronicowaniu wyników z mysql
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 15 Dołączył: 10.09.2006 Skąd: Siemianowice Śląskie / Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i nadal nie wiem jak to zrobić (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
--kaem-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ale czego nie umiesz? Pokaż co tam wymyśliłeś albo z czym masz problem.
Ogólnie tworzysz sobie linki nawigacji, w których przekazujesz jakiś parametr z numerem strony, np: ?page=1 czy jakoś tak: I na podstawie tego parametru liczysz sobie rekordy od-do które ma pobrać z bazy. |
|
|
--ViPcIoR-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Na razie prościutki kod bo to tylko do nauki. Wyświetla mi się 10 wyników i teraz nie wiem jak by to zrobić ? Może utworzyć strona2.php i tam jakoś aby pobierało od 20 do 10 i tak kilkanaście stron ? |
|
|
--ViPcIoR-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Próbuje jakoś aby to wyświetliło od do ale nie za bardzo wiem jak to zrobić, jakimi komędami SQL.
|
|
|
--kaem-- |
![]()
|
Goście ![]() |
za pomocą poleceń : LIMIT i OFFSET
|
|
|
--ViPcIoR-- |
![]()
|
Goście ![]() |
LIMIT czyli od ile do ile ?
A OFFSET to do czego ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Zamykam. Wróć do manuala i podstaw.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 15:41 |