![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam takie pytanie czy mógłby mi ktoś pomóc a mianowicie znalazłem skrypt na jednym forum stronicowania pliku txt
u mnie wczytywanie pliku ksiega.php sktypt który wczytuje dane z pliku textowego wyglada tak
i teraz najwazniejsze jak zastosować do tego skryptu stronicowanie tak jak na tej stronie jest opisane ale nie moge skleić tego do całości czy mógby mi ktoś pomóc http://www.forumweb.pl/viewtopic.php?t=39103 Widzę ze chyba nikt nie da rady mi pomóc Ten post edytował dave666 17.12.2008, 00:12:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sam możesz sobie pomóc. temat stronicowania był wałkowany na tym forum już setki razy... polecam przycisk szukaj w prawym górnym rogu ekranu.
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dane z pliku odbierasz tak:
Parametry dla nawigacji to liczba rekordów na jedną stronę, całkowita liczba rekordów oraz $a - numer strony. Numer strony przekazujesz w adresie, a rekordy liczysz w pętli powyżej. W tablicy $tabliczka masz część pliku z rekordami od-do, żeby to wyświetlić użyj swojego kodu: foreach + explode:
Czego jeszcze Tobie trzeba? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze powiem nic nie zrozumiałem to dla mnie czarna magia
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To po co zajmujesz się php? Zacznij od jakiegoś kursu, abc dla początkujących etc. - bo inaczej nigdy się nie dogadamy.
|
|
|
![]()
|
|
Dobrze nie trzeba mi pomocy sam sobie dam rade jezeli tak cięzko co kolwiek podpowiedzieć i opisać jak to mniej wiecej wykonać w prosty i łatwy sposób ludzie nie rodzą sie od razu pełni wiedzy a niektórym wiedza nie przychodzi tak latwo jak innym wiec korzystają z forum by zrozumiec to co inni umieją i są chętni do pomocy i próby przekazania swojej wiedzy innym w proty i logiczny sposób
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ponieważ autor tematu ma chorobliwy wstręt do korzystania z opcji szukaj, chociaż na tym forum jest co najmniej kilka postów które opisują temat w
Cytat ...podpowiedzieć i opisać jak to mniej wiecej wykonać w prosty i łatwy sposób... zamykam temat. -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:53 |