![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taki pytanie, głowię się cały dzień i mi nie chce wyjść:/
Wiem że jest to źle ale nie wiem dlaczego:/ Ogólnie chodzi o to że chce pobrać dane z innej strony(żeby nie było wątpliwości, chodzi o zastępstwa z strony szkoły:P) chciałbym usyskać taki efekt: -->
Wie ktoś może jak to zrobić? Każdy wers ma inne te liczby(co widać w pierwszym przykładzie...), a niechciałbym wypisywać wszystkich możliwości... Z góry dzięki za pomoc Ps. Chyba nie napisałem tego zbyt niezrozumiale^^ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Zasadniczo str_replace() służy do zamiany znaków w ciągu (np. w ciągu mama może zamienić "m" na "t" co da wynik tata). Łopatologiczna metoda to skorzystanie z explode() dla </td> i wyciągnięcia danych z tablicy.
Ten post edytował Daiquiri 28.09.2010, 16:30:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zasadniczo str_replace() służy do zamiany znaków w ciągu (np. w ciągu mama może zamienić "m" na "t" co da wynik tata). Łopatologiczna metoda to skorzystanie z explode() dla </td> i wyciągnięcia danych z tablicy. Ale najpierw muszę usunąć(zamienić na '|') to co otwiera każdą kolejną komórkę to znaczy
Etc. i właśnie tu jest problem. O explode() wiem i zamierzałem z niego skorzystać, ale dopiero później, to akurat już potrafię ![]() Ten post edytował Zellus 28.09.2010, 16:39:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
zobacz preg_replace()
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki działa
![]() Rozwiązanie:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:53 |