![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Czy da się jakoś zrobić, żeby sprawdzić jaka będzie data w danym dniu tygodnia. Np. że w najbliższy czwartek będzie 08.02.2012. Kiedy ta data minie, to znowu pokaże datę następnego czwartku itd. pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 27 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Ja uzupełnię nieco wypowiedź kolegi wyżej, byś wiedział co konkretnie w wyżej wymienionych masz wziąć na celownik. W przypadku Twojego przykładu: w strtotime "next Thursday" i sobie sprawdzaj z użyciem IF. No i od czego sa komentarze oraz przykłady strtotime? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki... spróbuję to zrobić i dam znać czy mi wyszło (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
pozdro. Udało mi się... Zrobiłem coś takiego: <?php $czwartek = strtotime ("next Thursday"); echo date ('d.m.Y', $czwartek); ?> i zadziałało. Jeszcze raz wielkie dzięki pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 29.09.2025 - 05:03 |