![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam problem z sortowaniem wg daty danych. Wykrozystuję do srotwania tablicy wielowymiarowej funkcję uasort. Niestety prawdopodobnie pomieszałem jakieś warunki w momencie porównywania dat w funkcji cmp. I sortowanie odbywa się poprawnie tylko wg. dnia a wg innych danych jak rok miesiąć niestety nie. Wie ktoś może jak to naprawić ![]() ![]()
-------------------- ------
Per Aspera Ad Astra |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz problem z datami? Bo nie do końca zrozumiałem. Jeśli tak to:
początkowo: RRRR-MM-DD później: DD-MM-RRRR :
Jeśli nie, to nie wiem Aha, już to masz ![]() Ten post edytował radex_p 15.04.2007, 07:59:57 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety na razie nie mam możliwości sprawdzenia kodu, ale proponuję troszkę inne rozwiązanie. Otóz po rozbiciu daty na rok, miesiąc i dzień porównywać odpowiednie składniki, a nie korzystać już z funkcji mktime. Schematycznie:
-------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lekka korekta:
No i wcześniej trzeba sprawdzić czy nie jest równe. Dzieki za pomoc. POZDRO -------------------- ------
Per Aspera Ad Astra |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:26 |