![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 1 Dołączył: 2.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chcę zacząć przygodę z systemem szablonów smarty, z którym nigdy nie miałem do czynienia. Zastanawia mnie tylko, czy wybrać bibliotekę w wersji 2, czy 3? Słyszałem, że wersja 3 jest jakby przepisana na nowo ze standardami php5, jednak wiele osób skarżyło się, że działa wolniej. Którą zatem wersję moglibyście mi polecić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Żadnej....
Jeśli upierasz się na jakiś system szablonów to podobno OPT Zyxa jest dobre. Nie wiem, nie używałem. Jeśli jednak nadal się upierasz nad smarty to oczywiście ze 3. 2 to już staroć. Równie dobrze mogłbyś się zapytać czy używać php4 czy php5. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 1 Dołączył: 2.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm.. dlaczego uważasz, że nie warto sobie zawracać głowy systemem Smarty?
Generalnie zależy mi na dobrym systemie cachowania, gdzie podobno smarty nieźle sobie z tym radzi. Rezygnując ze smarty i podobnych systemów szablonów musiałbym zapewne korzystać z klasy cachowania zapytań mysql, ale nie wiem, czy to dobre rozwiązanie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat hm.. dlaczego uważasz, że nie warto sobie zawracać głowy systemem Smarty? Jak to mówi moja żona: bo tak. Białe jest białe a czarne jest czarne (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Chcesz używać smarty tylko i wyłącznie dla cache?To już w ogóle mija sie z celem, choć może coś w tym jest bo już kolejna osoba na forum z podobnym zdaniem co ty. Czemu boisz się używać klas do Cache? Przecież nie gryzą. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OPT - szybkie i proste w opanowaniu, a ponadto to nasza rodzima produkcja (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 07:58 |