![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 30.03.2012 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem, gdyż rejestrując się mogę zrobić dużo kont o tym samym nicku... nie da się potwierdzać ( chyba przez to że się źle rejestrują userzy:D ) i logować... Plik db.php jest prawidłowo napisany więc nie przez to...
Daje wam kody kilku plików rejestracji (pliki z formularzami pomijam [np. logowanie, rejestracja, itd.] ) : to kod pliku rejestr2.php:
to kod potwierdz.php:
to kod login.php:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz zrobić dużo kont o tym samym nicku bo sprawdzasz czy nick istnieje i jeśli tak, to do zmiennej $komunikat przypisujesz "Ten login jest zajety". Nic więcej z tym nie robiąc, albo ja niedowidzę.
te linijki: Ten post edytował Damonsson 2.05.2012, 08:57:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 29 Dołączył: 3.04.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Jak wyżej, do tego projektując bazę danych, polecam dodawać indexy UNIQUE na unikalne wartości, taka rada z własnego doświadczenia (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 30.03.2012 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
UNIQUE czyli że nie może być ta sama wartość w tabeli, tak? i zaraz zmienie na UNIQUE, w php tak samo - dodam exit; (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:22 |