![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Jest to pierwszy mój post na tym forum. Mam pewne pytanie do tej społeczności. Czy ma ktoś taki skrypt, który daje listę plików z podanymi rozszerzeniami (pdf,jpg,bmp itp) i gdy naciśniemy na nazwę pliku na tej liście pobiera nam się ten plik. Prosiłbym o jakieś linki, skrypty, ja nic nie napiszę bo dopiero zaczynam. Pardzo proszę o pomoc, gdyż taki skrypt jest mi bardzo potrzebny. Mam oto taki skrypt CODE <?php header("Content-type: application/octet-stream"); header("Content-Length: " . filesize('nazwa.pdf')); header('Content-Disposition: attachment; filename="nazwa.pdf"'); readfile('nazwa.pdf'); ?> ale to muszę robić ręcznie, a chodzi mi o to żeby tylko do danego folderu dać pliki do pobrania i wyświetlić listę, a użytkownik z tej listy wybiera coś naciska i m u się pobiera automatycznie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 3 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hej, mogę Ci o tyle ułatwić, że dam Ci kod, który niedawono sam znalazłem i edytowałem. Niestety tylko na archiwa(.zip) i na jedno rozszerzenie działa, ale to już początek. Pobawisz się tym trochę a zrobisz
![]()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za szybką reakcję
![]() wgrałem na serwer i niestety: CODE Warning: opendir(Kopie_zapasowe) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home/blastcra/public_html/test/index.php on line 3 Warning: readdir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/blastcra/public_html/test/index.php on line 10 Warning: asort() expects parameter 1 to be array, null given in /home/blastcra/public_html/test/index.php on line 17 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/blastcra/public_html/test/index.php on line 18 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/blastcra/public_html/test/index.php on line 23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie może otworzyć Ci folderu /test/ prawdopodobnie nie ma takiego folderu lub nie ma uprawnień do niego (chmod).
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Teraz nic nie wyświetla
![]() Znalazłem coś takiego: CODE <?PHP function getDir($extList) { if(!($fd = opendir($dir))){ return false; } $arr = explode(";", $extList); foreach($arr as $key => $file){ $arr[$key] = trim($file); } $contents = "<PRE>"; while (($file = readdir($fd)) !== false){ if(($file == "..") || ($file == ".")){ continue; } $ext = substr($file, strlen($file) - 3, 3); $ext = strtolower($ext); if(in_array($ext, $arr)){ $contents .= "<A HREF=\"$dir$file\">$file</A>"; $contents .= "\n"; } } $contents .= "</PRE>"; closedir($fd); return($contents); } ?> <HTML> <HEAD></HEAD> <BODY> <?PHP print(getDir("./images/", "jpg"));?> </BODY> </HTML> Nie działa ![]() Poprawiłem działa ![]() Ten post edytował alfemix 10.02.2015, 19:53:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:42 |