![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 1 Dołączył: 10.11.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
jako, że jestem początkującym to już na najprostszym zadaniu się wyłożyłem... Wiem, że jak będę pisał i pisał, to w końcu się nauczę, a więc zwracam się z prośbą do wszystkich co mogą pomóc o o porady w których bez problemu mogę sobie poradzić z napisaniem skryptu który będzie losował Duży Lotek (6 z 49), Multi Lotek (od 1 do 10 z 80) lub Express Lotek (5 z 42). Wiem, ze to nie jest trudne, ale dla mnie jest to już przeszkoda... obecnie napisałem coś takiego:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Możesz po prostu skorzystać z rand() i przypisywać wylosowane liczby do zmiennych. Żeby liczby się nie powtarzały postaw warunek if($wylosowana liczba == wcześniej wylosowana) to losuj ponownie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Znalezione:
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 1 Dołączył: 10.11.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Umieściłem już na stronie generator liczb lotto, ale mam jeden problem. Nie odpowiada mi, że każde losowanie, generowanie, liczb przeładowuje stronę. Wiem, że ludzie wrzucają javascript, ale jak dla mnie który dopiero zaczyna z php to javascript będzie już na maksa ogromną przeszkodą. Czy jest ktoś w stanie podać mi kod do refresha, który będzie tylko losował wyniki, a nie odświeżał całą stronę? Z góry dziękuję za pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tego sklejane i modyfikowane na szybko w AJAX + JS + PHP ale czy za działa to nie wiem
Ten post edytował amii 4.12.2010, 21:02:41 -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.05.2025 - 04:25 |