![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem początkujący w php i mam jedno pytanie dotyczące extremefusion, mianowicie chodzi mi o skrypt logowania. Podczas nauki php oglądałem jeden skrypt w którym są dwa pola w htmlu
Jest tutaj załączony skrypt logowanie.php a jego zawartość to specjalne zmienne login i hasło
Zapewne by logowanie było przeprowadzone powinno znajdować się kilkanaście linijek kodu po tych 2 zmiennych, ale to jest taki skrypcik który właściwie nic nie robi ![]() , I tutaj moje pytanie, co oznacza napis FUSION_SELF, po co są tam zarówno kropki i czudzysłowie, gdzie się podziały zmienne z hasłem i loginem? I jak to działa? Prosiłbym o wytłumaczenie tego dla nowicjusza. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie to jakaś zdefiniowana stała:
http://webmade.org/kursy-online/stale-kurs-php.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie znalazłem w tym pliku żadnego wyrażenia "define" ale jest coś takiego
Więc przeszukałem te pliki i w pliku maincore znalazłem zdefiniowaną zmienna FUSION_SELF, ale spodziewałem się przypisania jej do jakiegoś pliku albo linii w tym pliku tak jak pisało w linku który podałeś (__FILE__ lub __LINE__)a tutaj jest coś takiego co według mnie po wstępnym przeszukaniu w internecie znaczenia PHP_SELF zwraca nazwę pliku w którym jest używana ta stała, więc mam pytanie gdzie są jakieś zmienne z loginem i hasłem, czy może tutaj jest to zrobione jakoś inaczej i nie ma żadnych zmiennych? Acha i jeszcze jedno, w pliku login.php jest coś takiego:
I moje kolejne pytanie, po co jest tutaj $locale['060'] i '061' i '062'? Co znaczą te liczby w nawiasach w zmiennej locale? I czemu te zmienne w extreme fusion nie są definiowane na początku pliku? Wiem że zadaję dużo pytań ale z góry dziękuje za każdą odpowiedź. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:34 |