![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki skrypt talkback, i wkopiowalem wszystko jak trzeba ,poustawialem chmody, ale nie działa. Prosze mi powiedzieć jak on działa i co on robi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Do pliku comment.dat nie zapisuje nic, i nie pojawia sie nowy komentarz na stronce (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Prosze mi cos doradzic ? Ten post edytował wowo 6.10.2010, 17:28:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 7 Dołączył: 22.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym radził znaleźć jakiś system komentarzy z wykorzystaniem bazy danych anie dokumentów tekstowych...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pliki są fajne jeżeli się wie jak ich używać. Co do Twojego "problemu" stwórz nowy plik np. comments.php i wpisz do niego:
Ten post edytował CuteOne 7.10.2010, 02:09:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za odpowiedź.
Ale nadal jest to samo (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) po wpisaniu czegos stronka sie przełąduje ale nic nowego nie wyskakuje (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Niestety taki dobry w php nie jestem żeby samemu znaleźć bląd w kodzie . |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień to na coś porządnego czytaj nowego.. a brak wpisu był wywołany przez action="" w <form>
podmień to:
na to:
i to:
na to:
Odpalasz wszystko przez plik comments.php |
|
|
![]()
|
|
Kurcze nie dziala dalej (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) /Cannot modify header information - headers already sent / line 155 - taki blad wyskakuje po wyslaniu komentarza.
A jak mówisz ze to jest do du.., to doradz jakis prosty skrypt, bo probowalem z netu wiele i albo sa trudne, albo nic mi nie dziala. Nie wiem co jest zgrane. Dzięki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
do comments.php na początku skryptu zaraz za <?php dodaj ob_start(); a na konieć tuż przed ?> ob_end_flush();
|
|
|
![]()
|
|
(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Juz dodaje do comment.dat wpisy i nie ma juz tego bledu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Tylko na stronce sie nic nie pojawia, nie publikuje tego wpisu, to pewnie jeszcze jakis blachy blad. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 13:05 |