![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedy próbuje uruchomić skrypt w przeglądarce internetowej uruchamia się on ale na samym dole pojawia się notka:Notice: Undefined index: wylicz on line 19. Kiedy wpisuję liczby w puste pola i wysyłam zapytanie pojawia mi się komunikat nie znaleziono obiektu Error 404... Wydaje mi się że wszystko powinno działać ale niestety tak nie jest. Powyższy kod pochodzi z jednego z poradników PHP, jako że dopiero rozpoczynam naukę tego języka był bym wdzięczny za pomoc w czym tkwi problem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 31 Dołączył: 14.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
znacznik <form> musi być zamknięty,ale przypuszczam że to błąd przy kopiowaniu.
przy sprawdzaniu czy w tablicy $_POST istnieje wartość 'wylicz' sprawdź najpierw czy istnieje w ogóle tablica $_POST w lini 21 i 27 powinien być parametr LUB ( || ) a nie tak jak masz AND ( staraj się zapisywać to jako && ) zamias takiego długiego if'a spóbuj czymś innym np else if albo switch() np.
co do obiekty Error 404 jak się nazywa plik który wywołujesz?Powinien się nazywać skrypt.php -------------------- Jeżeli pomogłem kliknij "Pomógł" :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za porady z pewnością je wykorzystam. Co do znacznika form nie śmiem pouczać ale jest on zamknięty na końcu wiersza <form....php">
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:53 |