![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam prośbę o modyfikację skryptu który znalazłem w sieci (sam zmodyfikowałem tylko sposób wyświetlania daty). Jestem początkującym jak co. Wiem że tak nie powinien się zachowywać programista(nawet tak niedoświadczony jak ja) ale potrzebuje tego pilnie. Więc chodzi mi o to że na serwerze lokalnym (krasnalserv) wszystko działa poprawnie ale na serwerach w sieci już nie. Jak napisze się komentarz to się w ogóle nie wyświetla ;/ Jakby ktoś mógł mi pomóc będę naprawdę wdzięczny
![]() Ten post edytował ceunori 2.05.2009, 22:07:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 34 Dołączył: 7.12.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może podasz chociaż co jest do modyfikacji? I nie chodzi mi tutaj konkretnie co miałoby być zmienione, a w CZYM? Jakieś źródło, link, cokolwiek?
Pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Karpacz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż kod
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz podczas dodawania wpisu do bazy przefiltrować go. Jeżeli masz połączenie z mysql'em to użyj mysql_num_rows, jak nie to addslashes itp. Niektóre serwery nie dopuszczają treści z nieprawidłowymi znakami. Miałem to samo.
Zastanawia mnie, że (jak twierdzisz) jesteś początkującym, a później twierdzisz, że jesteś doświadczony. To jak w końcu jest? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sry byłem poganiany i zapomniałem dodać kodu (tak wiem to idiotyczne
![]() ![]() Oto kod: Kod <html> <head> </head> <body> <? if ($message) { /* uncomment the next two lines to strip out html from input */ /* $name = strip_tags($name); */ /* $message = strip_tags($message); */ $message = ereg_replace("\r\n\r\n", "\n<P>", $message); $date = date("Y-m-j, H:i:s "); $message = "<B>$name </B> -- $date<P> $message <BR><HR>"; $fp = fopen (basename($PHP_SELF) . ".comment", "a" ); fwrite ($fp, $message); fclose ($fp); } @readfile(basename(($PHP_SELF . ".comment"))); ?> <FORM method="post"> <b>Nick:</b><BR><INPUT name="name" type="text" size="55"><BR> <b>Komentarz:</b><BR><TEXTAREA name="message" rows=10 cols=55 wrap=virtual> </TEXTAREA><BR> <INPUT name="submit" type="submit" value="Wyślij"> </FORM> </body> </html> PS Gdzie napisałem że jestem doświadczony ? ![]() Ten post edytował ceunori 2.05.2009, 23:57:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytałeś moją radę? Użyj jakiejś funkcji do przefiltrowania treści. Musisz wyeliminować apostrofy itp.
Do umieszczania kodu php służy bbcode. Co do doświadczenia to chodzi mi o ten fragment. Wiem że tak nie powinien się zachowywać programista(nawet tak niedoświadczony jak ja)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
No właśnie jestem nowy na forum i nie wiedziałem gdzie jest guzik do ładnego napisania kodu a komend nie znam
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 46 Dołączył: 26.05.2007 Skąd: Sandomierz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdz tak Ten post edytował decha-design 3.05.2009, 01:32:35 -------------------- Grzegorz 'Decha' Polek »
º http://grzegorzpolek.com º http://www.facebook.com/grzegorz.polek º http://www.lastfm.pl/user/Dechaa ![]() |
|
|
![]()
|
|
Niestety nie pomógł. Nie wiem czy to ma związek ale jak co to strona jest na hoście ósemki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:44 |