![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Posiadam skrypt, który ma na celu pobranie Loginu oraz Hasła z bazy danych. Jeżeli hasło pasuje przechodzę dalej, jeżeli nie = error. Prosty formularz. Sądzę że coś źle zrobiłem z sesja, gdyż wpisze raz login, pokaże info że wszystko jest ok, ale wejde znowu do panelu logowania to prosi mnie o ponowne zalogowanie.
Kod źródłowy (wklejto.pl) a) Dlaczego nie zapamiętało akcji? ![]()
Jeżeli jestem zalogowany to poikazuje mi echo, jeżeli nie to błąd. Pokazuje że jestem NIE zalogowany, jak? Skoro przed chwila wpisałem login i hasło - poprawny. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przeciez w kodzie, w ktorym sprawdzasz haslo, nigdzie nie zapisujesz info do sesji, ze koles dobrze sie zalogowal. Myslisz ze php sam sie domysli ze ma to zrobic za Ciebie?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli zamiast:
Kod if($num_rows){ echo 'Zalogowany. PrzejdĽ do panelu. <a href="index.php?s=body">Click</a>'; exit; dać: Kod session_register("zalogowany"); header("location:index.php?s=body"); ? jeżeli tak, to wyskakuje mi wtedy błąd: Kod Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\xampp\htdocs\homepage\includes\naglowek.php:8) in C:\xampp\htdocs\homepage\admin\index.php on line 23 a 23 linia to header("location:index.php?s=body"); |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
było o tym mnóstwo razy... naprawde poszukaj!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
mozesz linka zostawic jak byl, nie musisz walic header.
Co do bledu header to problem byl poruszany milion razy. Rusz 4 litery i poszukaj. ![]() ps: session_start zjadles tez. po zatym zrob $_SESSION['zalogowany'] = 1 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:43 |