![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 20 Dołączył: 2.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien problem, otóż, przechowuje tablice w bazie danych za pomocą serializacji. Wszystko ładnie pięknie do czasu gdy odczytam ją, zrobię unserialize i podmienię jakaś wartość na string z znakiem " serializuje ją znowu i zapisuje, ale gdy drugi raz próbuje ją odczytać już nie chce się robić unserialize i wywala mi błąd.
Najdziwniejsze jest to że gdy tworze nowa tablice i w niej dam wartości z znakiem " to jest ok, unserialilze działa itp, dopiero przy edycji i ponownym zapisie. Jak można to lepiej zrobić? czy może jakieś funkcji dodatkowo użyć? Proszę o pomoc, Pozdrawiam Ten post edytował szok 16.03.2009, 15:36:48 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może coś typu addslashes? Nie spotkałem jeszcze takiego problemu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 31 Dołączył: 26.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 20 Dołączył: 2.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tego raczej użyć nie mogę, dlatego że ta tablica wykorzystywana jest w innych rzeczach na stronie a nie moge wszystkiego zmienić. Co do addslashes to próbowałem i nadal to samo ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 17 Dołączył: 8.11.2008 Skąd: Libiąż Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzałeś przy każdej zmianie co znajduje się w tablicach? (print_r) Jaki błąd wywala unserialize? Włącz error_reporting(E_ALL); bo unserialize wywala E_NOTICE.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:00 |