![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ,mam taki problem , importuje dane do tabeli "baza" , gdzie na końcu każdego wiersza wpisywane jest ID komórki pracownika.
w bzie mam jeszcze tabele "users" , gdzie obok loginu jest ID komórki pracownika chcę teraz pobrać dane z tabeli "baza" po loginie , czyli takie dane z bazy"baza" gdzie ID pracownika jest taki sam jak ID zalogowanego pracownika w bazie "users" kombinuję tak: tylko to jest źle , bo w kolumnie jednostka nie ma loginu tylko IDkomórki pracownika , pewnie jest jakies proste rozwiązanie , ale się "przytkałem" , i drepczę w kółko , jak zwykle wdzięczny za pomoc PS. zmieną login mam na każdej stronie więc z jej pobraniem do zapytania nie ma problemu Ten post edytował kozioł 17.12.2008, 13:19:38 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 2 Dołączył: 12.03.2008 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat tylko to jest źle , bo w kolumnie jednostka nie ma loginu tylko IDkomórki pracownika może tu czegoś nie rozumiem, ale po co w takim razie odwołujesz się do koulmny w której nie ma pożądanych przez Ciebie danych (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) edit: możesz to rozwiązać na dwa sposoby: 2 selecty: pierwszy pobierze część danych, które poźniej wstawisz do drugiego albo select w selecie Ten post edytował wujko_thc 17.12.2008, 13:32:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
udało mi się to zrobić dwoma selectami
pobrałem dane z bazy po loginie , wyrzuciełm dane z kolumny która mnie interesowała zrobiłem zmienną i potem podsatwiłem do nastepnego selecta dzięki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A nie lepiej JOIN...?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:52 |