![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2012 Skąd: Austria Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, uczę się php i napisałem skrypt, który wpisuje (a raczej powinien) pola z formularza do tabeli w bazie danych. Niestety nic się nie dodaje, mimo tego, że skrypt wykonuje się poprawnie.
Proszę o pomoc ![]() HTML: PHP:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
W ostatnim zapytaniu za daleko zamknąłeś cudzysłów ".... Nawet kolorowanie składni dokladnie to pokazuje innym kolorem.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2012 Skąd: Austria Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No bo szastasz apostrofami na lewo i praw... co to niby ma byc:
cheats' ? Po co ten apostrof tam? A na przyszłość wyświetlaj błąd zapytania. Tu masz napisane jak: Temat: Jak poprawnie zada pytanie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
@Samokodziarz zrobiłeś jeszcze gorzej..... Przecież podałem rozwiązanie w poprzednim poscie. Czemu na siłe kombinujesz i to jeszcze o wiele gorzej?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 2 Dołączył: 25.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@nospor a co Ci da usunięcie jednego apostrofu zaraz za cheats ?
|
|
|
![]()
|
|
gother ma racje
![]() ![]() Ten post edytował porywacz 29.03.2012, 20:41:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nospor - ja tam jednak dla pewności zawsze wolę nazwy baz, tabel i kolumn otaczać apostrofami. Fakt, użyłem złych (' '), ale już je zamieniłem na prawidłowe (` `).
Ten post edytował Samokodziarz 29.03.2012, 21:14:52 |
|
|
![]()
|
|
Cytat @nospor a co Ci da usunięcie jednego apostrofu zaraz za cheats ? A to, że nie widziałem tego przed ID. Go oczywiście też trzeba było usunąć. No ale kurka, naprawdę wszystko palcem trzeba pokazywać?Cytat chociaż nospor, powinieneś być trochę bardziej wyrozumiały dla POCZĄTKUJĄCEGO A ja mogę powiedzieć: początkujący patrz co piszesz. To nie jest powieść sienkiewicza tylo jedna prosta linijka kodu. Poza tym ani ja na ciebie nie krzyczałem, ani ja ciebie od głupków nie wyzywałem więc nie wiem o co ci chodzi z tą wyrozumiałością...Cytat nospor - ja tam jednak dla pewności zawsze wolę nazwy baz, tabel i kolumn otaczać apostrofami. Fakt, użyłem złych (' '), ale już je zamieniłem na prawidłowe (` `). No tak, użyłeś złych. Bardzo złych i o to mi właśnie chodziło. ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 2 Dołączył: 25.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
A potem się przyzwyczai jeden z drugim ze z każdą pierdułą na forum będzie leciał. Mówię to z wieloletniej praktyki. Nawet na początkującym należy wymuszać, by pewne rzeczy próbował sam patrzeć, a już szczególnie przy AŻ jednej linijce kodu.
|
|
![]()
|
|
Nie mówię, że nie masz racji - też jestem za dawaniem wędki, a nie rybki, ale niektórych trzeba czasami 'popchnąć do przodu' chociażby po to, żeby kiedyś stwierdzili, że się do tego nie nadają
![]() Ten post edytował g0ther 30.03.2012, 08:29:22 |
|
|
![]()
|
|
No i ja przecież podałem autorowi rozwiązanie. Pokazałem palcem - "o tu ten apostrof jest niepotrzebny". Zrobiłem tak? Zrobiłem.
Fakt, przegapiłem jeszcze jeden apostrof wcześniej. No ale to już mógł autor sam sobie domyśleć. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:27 |