![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moj problem wyglada nastepujaco.
Robie przyklady z tej ksiazki Head First PHP & MySQL i w drugim rozdziale jest wykonywanie zapytan do bazy. Robie wszystko dokladnie jak jest podane i nie moze sie polaczyc. Stwierdzilem, ze odpale ich skrypt (jako, ze ze strony mozna pobrac gotowce) i zobacze co u mnie nie tak, ale w ich skrypcie jest dokladnie tak samo. Tzn. mam ten sam blad: Kod <b>Warning</b>: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in <b>F:\xampp\htdocs\xampp\test\wyslij.php</b> on line <b>44</b> Error querying database
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 20 Dołączył: 13.05.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba nieco namieszałeś, w komunikacie błędu jest informacja z funkcji mysql_query, więc proponuję najpierw sprawdzić czy przypadkiem w skrypcie nie masz mysql_query zamiast mysqli_query, gdyż poniższy skrypt który podałeś działa prawidłowo, a problem pojawił się identyczny jak Twój gdy użyłem mysql_query
![]() -------------------- Kurs Video PHP i MySQL, porady-it.pl - gotowe rozwiązania dla webmasterów
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak wyglada formularz
A tak skrypt
I nie wazne czy mam mysqli czy mysql to i tak mam ten sam blad. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 34 Dołączył: 4.09.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Serwer : Acer Aspire 5050 : AMD Turion X2 2x1.9 MHz : 2x2 GB Dual : 250GB + 500 GB USB Warsztat : Apache v2.2 : PHP v5.2 : MySQL v5.0 : phpMyAdmin v3.4 : phpDesigner v7 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 20 Dołączył: 13.05.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprubuj tak:
-------------------- Kurs Video PHP i MySQL, porady-it.pl - gotowe rozwiązania dla webmasterów
|
|
|
![]()
|
|
Nie dziala, ani jedno ani drugie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz tak:
|
|
|
![]()
|
|
Tez nie dziala
![]() OK, teraz dziala, jakos sobie poradzilem ![]() Dziex za pomoc ![]() Ten post edytował haRacz 20.04.2009, 07:48:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:26 |