![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
po dwóch dniach walki i kombinowania wkońcu się poddałem i proszę o pomoc:) Znalazłem fajny skrypcik http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex4/lightbox/index.htm i wsystko działało by cudnie gdyby nie to ,że nie moge połączyć się z baza danych pobrać zdjęć i wyświetlić ich za pomocą pętli while.Javascript to nie moja domena,potrzebuję zrobić tak naprawdę tylko ten jeden element.Może ktoś pomóc.? o to moja nieudolna próba napisania skryptu:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 10 Dołączył: 9.11.2007 Skąd: Goleniów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz ze nigdy nie widzialem takiego kodu jak można mieszać PHP z JS w taki sposób, po pierwsze podstawy kod php umieszczamy w znacznikach <?php ?>, nie definujemy nowego połaczenia var jezeli chcesz zrobic połaczenie i wyswietlenie to powinno wygladac to mniej wiecej w taki sposob :
Kod <?php // Połaczenie mysql_connect("localhost","root","krasnal") or die("nie mozna polaczyc"); mysql_select_db("krasnal"); echo '<script type="text/javascript">'; // Wyświetlenie <script type="text/javascript"> // zapytanie sql w stylu $wynik = mysql_query(""); // petla oczywiscie bez "var = nazwa" tylko // while($array_wynik = mysql_fetch_array()){ } echo '</script>'; // Wyswietlenie </script> ?> Wiec pamiętaj jak chcemy coś w PHP umieścić to albo pomiędzy kodem HTML umieszczamy <?php ?> albo najpierw robimy <?php // kod ?> a potem umieszczamy tam Html/JS/Tekst... przy pomocy funkcji echo ''; Pozdrawiam Ten post edytował frytek92 23.05.2010, 10:24:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie porażka:)
Czy to juz jakos wyglada? Prosze poradzcie mi cos,nie spoczne dopoki tego nie zrobie:)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 29.08.2025 - 23:59 |