![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z isset, użyłem tak jak poniżej jednak cały czas wyświetla mi to co jest w sesji :/ Nawet jeżeli zrobię !empty to cały czas wyświetla mi komunikat.
Oczywiście ustawiłem też unset na sesji, gdy wszystko jest ok. Więc moje pytanie co jest nie tak, że u mnie cały czas isset lub !empty wyświetla ten komunikat, nawet po pierwszym wejściu na stronę : / Oczywiście u osoby, której oglądałem tutorial isset w takiej formie działało bez problemu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
isset($_SESSION['blad']) -> Zwraca true jeśli istnieje lub false jeśli zmiennej nie ma.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a usuwasz sesje ? session_destroy(); ?
na początku masz session_start() ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli zaloguje to robię unset, nie mam nigdzie destroy
![]() ![]() Pytanie mam jeszcze dotyczące przycisków bo kombinuje i kombinuje z nimi. Otóż mam 2 przyciski w formularzu "Zaloguj" i "Zarejestruj", w formularzu zrobiłem metode POST do przesyłania danych z 2 pól logowania. Problem tkwi w tym, że zarejestruj ma odpalać modalne okienko, jednak, gdy wciskam zarejestruj to widać, że próbuje odpalić okienko, zamyka je i loguje do serwisu... Jak wezmę ten przycisk poza formularz to nie jest on w tej samej linii co reszta zaloguj i pola tekstowe i brzydko to wygląda. EDIT: Okej dałem !empty + session_destroy po wyświetleniu komunikatu i wszystko działa ![]() ![]()
Żeby nie zakładać nowego tematu, kolejnym problem mam z emailem, stronę wrzuciłem na cba.pl zrobiłem takie coś do wysyłania emaila i nic nie przychodzi :/ Mimo, że jest komunikat "Wiadomość została wysłana...". Gdzie zrobiłem błąd ? Mógłby ktoś naprowadzić? PRoszę tylko o wskazówki nie całe rozwiązanie ![]() Ten post edytował Durkane 11.12.2015, 11:39:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chociaż bym skorzystał na twoim miejscu z klasy phpmailer, bo to co teraz robisz może trafiać do spamu userowi.
A najlepiej rozszerzyć to co powyżej napisałem o SMTP: Ten post edytował casperii 12.12.2015, 12:01:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 6 Dołączył: 24.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chociaż bym skorzystał na twoim miejscu z klasy phpmailer, bo to co teraz robisz może trafiać do spamu userowi.
A najlepiej rozszerzyć to co powyżej napisałem o SMTP: jasne, kolega sie uczy i nie ma pojecia o podstawach a Ty juz go namawiasz na jakies klasy email (wedlug mnie debilne) tylko dlatego bo Ty umiesz. Ogarnij sie niech sie uczy email() |
|
|
![]()
|
|
Przecież dałem jemu gotowca na tacy, o co Ci chodzi? Może przeanalizować linie po linii jak będzie zainteresowany nauką.
|
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem formularz z phpmailerem, jednak coś mi nie działa... Dodałem także sprawdzanie liczb żeby ktoś nie spamował botem na emaila
![]() Kod formularza :
Wysyłanie i sprawdzanie poprawności danych
I na końcu AJAX, który pobiera liczby od 1 do 9, wstawia je w odpowiednie miejsce, potem sprawdza ich poprawność itd itd
Czy coś tutaj jest nie tak czy po prostu friko.pl ma problemy jakieś z ajaxem lub phpmailere :/ Jeżeli możecie to proszę o podanie jakiegoś dobrego testowego serwera ![]() Ten post edytował Durkane 16.12.2015, 14:39:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Darmowych i dobrych serwerów PHP jest multum, chyba nawet cba.pl oferuje lepsze parametry niż friko.pl, ale są serwery zagraniczne jak i polskie na tyle dobre że problemu nie będziesz miał.
Ew. zainwestuj w serwer płatny, to są groszowe sprawy w skali roku. co do AJAX - do jest JS serwisy hostingowe nie ingerują w kod JS. phpMailer Na localhost jak i na friko.pl wysyłasz wiadomość przez funkcję mail() która to pewnie jest wyłączona przez friko, spróbuj dodać protokół SMTP (wpisz login/hasło/host) i z osobnego konta pocztowego wysyłać wiadomości. |
|
|
![]()
|
|
A czy ma ktoś jakiś tutorial z tym SMTP ? BO szczerze nie mogę znaleźć niczego jak to połączyć z mail albo phpmailer o ile można lub też jak oddzielnie to zrobić żeby wysyłało pocztę
![]() ![]() Żeby nie zakładać kolejnego tematu. Problem polega na tym, że wyświetla mi tylko 1 rekord z bazy danych,a mam ich 4 :/ Może ktoś podpowiedzieć, gdzie błąd? tzn. naprowadzić proszę, nie chce mieć wszystkiego jak na tacy. Ah no i wyświetla tylko do nazwiska reszty nie ![]()
Na localhost działa wszystko :/ Jednak na friko.pl już nie -.- Czy tu gdzieś jest błąd czy jak :/ Pomoże ktoś ? Od wczoraj nad tym siedzę i nie wiem co jest ![]() Ten post edytował Durkane 18.12.2015, 09:15:26 |
|
|
![]()
|
|
Tutorial?
Na stronie PHPMailer masz przykłady użycia z protokołem SMTP oraz inne przykłady jak korzystać z poczty. http://phpmailer.worxware.com/?pg=examplebsmtp co do drugiego, nie wiem dlaczego tak komplikujesz sobie wyświetlenie danych. jak wystarczy:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podepnę się pod temat ponieważ ciągle mam ten sam problem co autor tematu z PHPMailer oraz z funkcją mail().
Pytanie brzmi - jak sprawdzić czy mój hosting( biz.nf ) ma zablokowaną funkcję mail() ? Również za bardzo na tym etapie znajomości php nie chcę kombinować z klasami typu PHPMailer bardziej zależy mi na ogarnięciu w pierwszej kolejności funkcji mail() Ten post edytował codex 19.12.2015, 11:14:25 |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem tak jednak to co wyświetla nie ma sensu ; o Wynik tego jest taki : Zdjęcie z tego jak wygląda daje link bo nie mogę wrzucić jako obraz :/ |
|
|
![]()
|
|
Aby używać foreach musisz wiedzieć jak jest skonstruowana twoja tablica asocjacyjna, masz takie wyniki ponieważ pokazuje tylko pierwsze litery wyrażeń z bazy. Jak chcesz foreach to pokaż nam zrzut tabeli print_r($wynik) wtedy można dostosować odpowiednią pętlę.
Ale bez rozwodzenia się po prostu użyj tradycyjne:
@codex Z tego co pamiętam, informację o tym można zobaczyć w phpinfo(); tam powinno pisać jakie funkcje a raczej biblioteki PHP są dostępne. Ew. na stronie głównej/informacyjnej serwisu powinna być jakaś informacja na temat serwera. |
|
|
![]()
|
|
Tylko, że jak dam po prostu while to nic mi nie wyświetla :/ I tu jest ten problem.
EDIT : ok nie wiem co wtedy było nie tak,ale jak spróbowałem while z $i > $rezultat to nie działało i zmieniłem znowu na to co podałeś i teraz działa... Tylko nie mam polskich znaków mimo, że strona jest UTF-8, a baza danych UTF-8_general_ci. Lepiej ustawić polish_ci ? Ten post edytował Durkane 19.12.2015, 15:19:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lepiej ustalić SET NAMES, przeszukaj forum o tym.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ok zaraz poszukam
![]() ![]() Oraz może ktoś wie jak się nazywa takie coś jak mamy tutaj na forum, że jest np 20 postów i numerki stron tzn na 1 stronie wyświetla 1-20 na kolejnej 20-40 itd aż wszystko wyświetli ![]() Ten post edytował Durkane 19.12.2015, 15:59:21 |
|
|
![]()
|
|
Dane przenosisz albo w metodą _GET czyli w URL, tworzysz link z danymi
albo metodą _POST => formularz (buttonik) albo _SESSION => czego w tym wypadku odradzam wg mnie najlepiej jest metodą _GET dajesz url: strona.php?id=".$wiersz['ID']." i każdy link generuje ci z osobną informacją następnie na strona.php dajesz zapytanie że chcesz wyświetlić tylko jeden rekord użytkownika który ma ID = $_GET['id'] i voila. Oczywiście, warto sprawdzić aby nikt ci nie przemycił sql injection. |
|
|
![]()
|
|
Dzięki
![]() ![]() Co do dzielenia na strony, znalazłem po angielsku na youtube jak koleś robi pagination ![]() ![]() Ten post edytował Durkane 20.12.2015, 11:14:24 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:17 |