![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 1 Dołączył: 7.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam kolejny problem przesyłam sobie tablicę $_SESSION do klasy jednak ta nie działa jak powinna. Zmienne w tablicy są bo dodanie w pliku index.php wyświetla ładnie dane. plik index.php
plik klasa.php
W klasie user tablica się traci. Jakieś pomysły ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$_SESSION to zmienna (super) globalna, co oznacza że jest dostępna w kodzie z każdego miejsca, tak więc nie musisz jej przekazywać jako parametr do klasy.
Poza tym kod:
WTF? ![]() Ten post edytował fifi209 20.07.2009, 11:01:57 -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 27 Dołączył: 24.03.2002 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Literówka w nazwie konstruktora.
-------------------- Zbyszek 'antyqjon' Siciarz
siciarz.net | Aquila DSP C++ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 1 Dołączył: 7.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że $_SESSION jest zmienną superglobalną Więc po jaką cholerę ją pchasz do tego konstruktora i w konsekwencji do tworzonego obiektu? Jest bez sensu bo i tak podczas tworzenia obiektu przypisujesz inną wartość. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:41 |