![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siema, mam taki problem zrobiłem skrypt php coś takiego http://plgf-ls.pl/misc.php?page=pytaniarp no ale gdy klikam "przejdź dalej" to przechodzi a powinno nie przechodzić ponieważ nie odpowiedziałeś na pytania... Dlaczego tak jest?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
Pokazać kod php? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siema, mam taki problem zrobiłem skrypt php coś takiego http://plgf-ls.pl/misc.php?page=pytaniarp no ale gdy klikam "przejdź dalej" to przechodzi a powinno nie przechodzić ponieważ nie odpowiedziałeś na pytania... Dlaczego tak jest?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Pokazać kod php? Tak pokaż, ponieważ w niedziele nasza forumowa wróżka nie pracuje (IMG:style_emoticons/default/czarodziej.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po 1 to niepotrzebnie cały ten formularz masz w php, wywal go z poza echo to będzie ładniej wyglądało (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
co do skryptu, to zamień i+ + na i++ w pętli i taka porada, nie nazywaj pól numerami, to niezgodne ze standardami (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie problem może leżeć w nazewnictwie pól, a przecież zamiast name="1" można dać name="pytanie_1" i później w kodzie php
Poza tym, czy walidacja nie powinna nastąpić nieco wcześniej, a właściwie na samym początku skryptu? No i użycie funkcji exit('Jakiś tekst'); powoduje wyświetlenie na ekranie tekstu 'Jakiś tekst' i zatrzymuje wykonywanie skryptu. Jeżeli zatem któraś z odpowiedzi nie będzie zaznaczona, to kod następujący po powyższej instrukcji się nie wykona (czyli u Ciebie zliczanie błędów). |
|
|
![]()
|
|
No ale mi chodzi że jak klikam przejdź dalej a nie odpowiedziałem na pytania to przechodzi oraz jak źle odpowiedziałem na pytania też przechodzi a nie powinno jak to naprawić, kod dałem wyżej.
Sami zobaczcie http://plgf-ls.pl/misc.php?page=pytaniarp Czy może mi ktoś pomóc, ponieważ czekam już dłuszy czas. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie rozumiesz, że wartość atrybutu name nie może zaczynać się cyfrą? Specyfikacja mówi sama za siebie!
|
|
|
![]()
|
|
Czy może mi ktoś w końcu pomóc, ponieważ bawię się z tym od 2 tygodni inny moi koledzy też nie wiedzą o co tutaj chodzi dlaczego tak jest...
|
|
|
![]()
|
|
Jeżeli Twój kod wygląda nadal tak, jak w pierwszym poście, to zastosuj się do wskazówek, które otrzymałeś i wklej tutaj to co udało Ci się wymyślić.
|
|
|
![]()
|
|
Mój kolega kazał mi zmienić kod ten
Na
Ale to teraz w ogóle nie działa. Proszę kogoś o pomoc ponieważ ja sobie z tym rady nie dam... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 12 Dołączył: 20.12.2009 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 00:59 |