![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mamtakie pytanie - pytam z ciekawosci bo nie daje mi to spokoju .... Napisalem taki malutki skrypt ktory po nacisnieciu linka "Dodaj osobe" otwiera mi formularz z dwoma polami i drugi link "Schowaj". To co ponizej przedstawilem dziala a problem w tym ze nie rozumiem dlaczego :/ Na poczatkek warunek .. jezeli akcja = 1 to ma mi wyswietlic formularz ktory jest w pliku "dodaj.html" i wyswietlic drugiego linka... tu wszystko ok ale nie rozumiem tego ze jak klikne w ten drugi link to mi "dziala" tak jak ma dzialac czyli chowa mi formularz i tego linka :/ A pytanie moje jest nastepujace ... Skad program wie ze po nacisnieciu drugiego linka ma sie schowac?? przeciez nie mam takiego warunku :/ Sory za takie pytanie a opisalem jak to dziala bo moze ktos mi podobnie napisze dlaczego dziala;-) Ps. pytam bo chialbym to zrozumiec a z php to dopiero zaczynam.
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 28 Dołączył: 2.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo jsk klikniesz ten 2 link to w tedy warunek na wyswietlenie formulaza jest nie spełniony, co tu jest do rozumienia ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 9 Dołączył: 6.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twoim warunkiem jest to co przesyłasz w linku tam masz marametr action = 2 więc warunek nie przepuszcza formy i się nie pokazuje. Pamiętaj o tym, że przy każdym przeładowaniu storny kod wykonuje się od góry ;P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No juz teraz rozumiem :-) Dzieki :-) Choc wolalbym zeby mi blad wyskoczyl o braku akcja=2 ;-)
A da sie to inaczej jakos zapisac?? zebym mial jesli akcja = 1 to "pokaz formularz i link" a jesli 2 to zeby sie chowalo?? Dzieki i pozdrawiam:-) |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 12:58 |