![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Mam do Was pytanie dotyczące pewnego zapisu. Chciałem zmienić w komponencie Virtuemart (Joomla) sposób wyświetlania się pewnych jednostek (konkretnie ilość towaru w paczce). Oryginalnie jednostki te były wyświetlane jako liczby całkowite, a ja chciałem je wyświetlić jako liczby dziesiętne. Naturalnie, po kilku zmianach w bazie danych i drobnych przeróbkach w kodzie udało mi się tego dokonać, jednakże w kodzie natrafiłem na pewien zapis, którego niestety nie rozumiem i liczę ,że ktoś z Was mi go wyjaśni. Niestety, na początku, mimo, zmian w bazie itd (typ kolumny product_packaging zmieniłem z INT na DEZIMAL(10,2) ) dalej pokazywało mi liczbę całkowitą. Dopiero usunięcie w kodzie zapisu & 0xFFFF Oryginalny zapis był taki
po zmianach taki
pomogło, W jakim celu stosuje się tutaj ten zapis (& 0xFFFF) i czy usunięcie jego będzie miało/ma jakis wpływ na działanie skryptu. Ogólnie po zmianach wszystko działa , tylko właśnie nurtuję mnie to że bez powodu tego tam nie wstawili (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dzieki za jakiekolwiek wyjaśnienie Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 19:56 |