![]() |
![]() |
--zaqwsx-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Problem mój polega na kilkudziesięciu linkach np profil.php?login=kowalski zamiast nich wolałbym profil/kowalski. Jest to możliwe? Czytałem, że można zmienić to za pomocą Mod_rewrite ale do końca nie rozumie znaczenia tych znaków. Pomógł by mi ktoś z jednym linkiem resztę myślę, że dałbym sobie radę ponieważ różnią się tylko nazwami. Z góry dzięki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przecież w necie tyle jest że hohooo a ty prosisz o link a potem to już sobie poradzisz.... Jak nie potrafisz linku w necie znaleźć to i sobie nie poradzisz jak ci go damy. Nawet nie szukałes.
|
|
|
--zaqwsx-- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Samo się nie przepisze do twojego html/php. Musisz w tych swoich wszystkich anchorach (linkach) pozmieniać ten link na nowy.
|
|
|
--zaqwsx-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Tak wiem, błąd miałem w nazwie.
Wykryłem nowy błąd gdy wpisuje np ?profil=Administrator pokazuje mi co chce pobrać z bazy lecz /profil-Administrator.html nie. Dlaczego? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przecież w regułce dałeś przekierowanie na id= a w z poprzedniego postu wynika, że ty w skrypcie oczekujesz profil=. Zdecyduj się na jedno. Skrypt nie wróżka, za ciebie nie będzie myślał.
|
|
|
--zaqwsx-- |
![]()
|
Goście ![]() |
O faktycznie.
Dzięki wielkie. |
|
|
--qazwsx-- |
![]()
|
Goście ![]() |
A że jeszcze tak ośmielę się zapytać co zrobić w przypadku gdy nie odczytuje styli na stronie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 228 Pomógł: 1 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:06 |