![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2013 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nie wiem już co robię źle, szukam poprawiam na milion sposobów i nadal nie działa.
Otóż mam stronę zbudowaną tak. Główny folder a w nim index.php css/style.css en/index.php i teraz co chcę uzyskać, chciałbym, aby po wejściu na domenę .com przekierowało mnie do folderu /en, więc w pliku .htaccess robię to tak: RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?domena\.com$ [NC] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/en/ RewriteRule ^(.*)$ /en/$1 [L] Wszystko działa, robi przekierowanie na wersję angielską, ale wszystkie ścieżki się sypią! Ścieżki podaję tak: <link rel="icon" type="image/jpg" href="../img/favicon.ico" /> <link rel="stylesheet" href="../css/style.css" /> W wersji PL jest to natomiast tak: <link rel="icon" type="image/jpg" href="img/favicon.ico" /> <link rel="stylesheet" href="css/style.css" /> W PL działa, a w wersji EN na domenie .com wszystko się sypie. Jak to naprawić? Za wszelką pomoc dziękuję! Ten post edytował Olsz4k 18.08.2013, 15:31:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprościej będzie podać ścieżki bezwzględne.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2013 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, zapomniałem napisać.
Mogę na upór tak zrobić, jednak za cholerę nie mogę wpaść dlaczego nie działa mi ścieżka jak dla języka PL. Może w .htaccess trzeba nadać jakieś parametry? Byłbym wdzięczny za informacje, bo nie daje mi to spać. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 1 Dołączył: 18.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do meta wrzuć:
<base href="http://twojastrona.pl/"> |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, pomogło, sam bym na to nie wpadł. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 21:40 |