![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hasło zapisane w pliku conf/pass.php.
index.php: Kod <html> <head> <title>UploadTest</title> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" /> <script type="text/javascript" src="jQuery.js"></script> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf8" /> </head> <body> <?php if ($_SESSION["logowanie"] == "ok") { echo 'Jestes zalogowany'; } else { ?> <form method='Post' action='login.php'> <b>Login: </b> <input type='text' name='login'> <b>Hasło: </b> <input type='password' name='passwd'></br> <input type='submit' value='Wyślij' name='wyslij'> </form> <?php } ?> </body> </html> login.php Kod <html> <head> </head> <body> <?php include('conf/pass.php'); $login = $_POST['login']; $password = $_POST['passwd']; if ($password == $poprawne && $login == $poprawny); { session_start(); $_SESSION['logowanie'] = "ok"; echo 'zalogowales sie poprawnie'; //Tu dodam przekierowanie } else { echo 'blad'; } ?> </body> </html> Tylko, że na razie po przeniesieniu z formularza na login.php dostaje pustą stronę, ani blad anie zalogowales sie poprawnie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Włącz pełne raportowanie błędów z poziomu php.ini (error_reporting = E_ALL)
dostaniesz błąd headers_already_sent. A dlaczego? Od tego będzie szukajka forumowa. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Juz sobie poradziłem. Był zwykły błąd składniowy. Już mi pokazuje blad lub zalogowales sie poprawnie.
Ale gdy wracam na index.php nadal jestem niezalogowany. Ten post edytował matiit 29.08.2009, 08:10:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A co ja napisałem?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Żebym włączył raportowanie błędów. Bylo włączone, racja nie było wywalane na stdout. Dałem na stdout. I nie było błędu o headerach, ale był parse error. Uporałem się z nim i sytuacja jest jaka jest.
|
|
|
![]()
|
|
1) niemozliwe, żeby zadziałał session_start w drugim skrypcie
2) W pierwszym skrypcie nie masz session_start() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
wookieb Dziękuję. Teraz działa ładnie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:27 |