![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Natknąłem się już bardzo dawno temu na całkiem sympatyczny skrypt który pozwolił mi wyświetlac obrazki w galeri czytając w nim kolejno obrazki według rozszerzeńi ukladajac je w jednej kolumnie. Projektując swoją stronę staram się puki co ograniczac do minimum koniecznosc łaczenia z bazą danych... wiec wpadłem by tworząc skrypt "aktualnosci" na stronie posłużyc sie w zasadzie takim samym rozwiązaniem... problem polega tylko na tym że gdy przekształcam sobie ten skrypt mam problem z funkcją.....
chciałbym to zamienic na
już pogubiłem się jak to zapisac gdyż w jednym miejscu chce przywolac 2x kod php. pierwszy raz jako głowny a drugi raz jako wstawiony w kod html....
Nie wiem czy do końca ten skrypt jest poprawny bo chciałbym odczytywac np pliki o rozszerzeniu nie php a np .txt ale to zmieniam w array... Może znacie jakieś inne lepsze rozwiązanie na stworzenie skryptu który zwyczajnie będzie czytał kolejne pliki z jednego katalogu i dołaczał je od np najstarszego do najnowszego datą , albo chociaz nazwą 0001,, 0002 ,, 0003 chociaż lepiej bylo by to zrobic uwzględniajac date modyfikacji... ale tak by nie dało się czegoś zaincludowac z zewnątrz... Ten post edytował renderman 9.06.2008, 17:00:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 04:16 |