![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałem dowiedzieć się o rozwiązanie mojego problemu na chwile obecną tworze np plik do obsługi wyników
czy jest możlowość jakoś zastąpienia tego żeby nie wymagało to pisania tylu warunków np jedenk plik obsługuje pare zdarzeń np dodawanie zawodnika edycja zawodnika wyświetlanie listy zawodników kasowanie zawodnika prosze o pomoc jak mogę zarządać wybranymi akcjami Ten post edytował ghastblood 4.06.2015, 10:52:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PS. Powyższy przykład wczytuje widok na podstawie GET mode. Zainteresuj się MVC. W takim sam sposób możesz wczytywać kontrolery, a w nich dopiero widoki/modele. Ten post edytował markuz 4.06.2015, 13:08:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie nad tym siedzę i się zastanawiam jak mogę to przerobić na MVC tylko zarządanie z poziomu indexu nie daje mi spokoju. Jak wchodzę na loclahost otwiera mi się index.php i z niego chciał bym zrobić przekierowanie na Kontroler Home a jak wejde na localhost/wyniki ładuje mi Kontroler Wyniki itd
bo przerobienie kodu na MVC raczej nie będzie trudne wydaje mi się że wystarczy osadzić to w klasie i metody nazwać tak jak jest w warunkach
Przychodzi mi do głowy tylko pobranie adresu wprowadzone w przeglądarke rozbicie explode na tablice i ładowanie przez require_once 'controller/'.$zmiena z url; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wymyślaj koła na nowo. Pobierz sobie jakieś przykładowe MVC i sprawdź jak to jest rozwiązane. Potem zaimplementuj to u siebie. Po wpisaniu w Google "simple php mvc" znajdziesz dużo przykładów głównie z github`a.
|
|
|
![]()
|
|
dzięki faktycznie jest to fajnie rozpisane i pokazane jak to działa mniej więcej. Teraz tylko pozostaje albo napisać coś co jest zrobione żeby zrozumieć jak to działa albo próbować przerobić sample bo np chciał bym pozostać czy smarty zeby nie przerabiać plików widoku
Mam pytanie odnośnie MVC korzystam z mini_master z github gdzie mogę zadeklarować klasę tak aby mieć dostęp do deklaracji z poziomu kontrolera modelu i widoku jak przekazać zmienne z klasy do widoku np w HomeController mam $test = '1'; i chciał bym ja przekazać do HomeView aby wyświetlić przypisać ją do smarty i wyświetlić
raczej odpada Z tego co wiem to Model obsługuje całą logike połaczenia z bazą danych Widok odpowiada za warstwe końcową to co użytkownik widzi a kontroler przyjmuje dane wejściowe od użytkowników oraz reaguje na jego poczynania. teraz robie wyświetlanie listy plików w katalogu z bazami danych sqlite czyli w modelu wykonuje stworzenie listy plików $files = glob(APP.'data/*.s3db'); i tą zmienna powinienem przekazać do widoku gdzie przypisze ją do smarty $tpl->assign('file', $files); a kontroler wyświetli mi widok $view = $this->LoadView('home'); $view->index(); chyba wpadłem jak to zrobić tylko nie jestem w 100% przekonany proszę o potwierdzenie
pytanie czy to jest dobre rozwiązanie czy może jest jakieś prostrze Ten post edytował ghastblood 4.06.2015, 16:29:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 13:36 |