![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, od kilku dni ucze sie PHP OOP i chciałbym się doradzić czy robię to poprawnie, a jezeli nie to jakie błędy robię.
Oto kod:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. w pierwszej klasie try catch jest potrzebne jak du..a marynie skoro warunek wstawiasz w drugiej klasie - zawsze zwróci błąd
2. przeczytaj to http://php.net/manual/en/language.exceptions.extending.php 3. najpierw ustawiasz $this->scriptPath a potem sprawdzasz czy jest prawidłowy? powinno być na odwrót (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) 4. szczerze to niw wygląda jak OOP raczej jak upakowanie funkcji strukturalnych w jednym miejscu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze to mi powiedz co bys jeszcze dodał np do wstawiania skrpytu JS ? Klasa ma ułatwić pisanie kodu html (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . Błędy poprawiłem
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 22:22 |