![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć!
Ledwo co zacząłem swoją przygodę, a już mam problemy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) HTML'a nie znałem... Robię stronkę z książki, którą niedawno zakupiłem... I mimo, że już przepisałem ten kod, na bank 100% pewny jestem, że nic nie pominąłem ;/ Mam problem ze stronką, ponieważ nie chcę mi sortować. Tutaj wklejam kod stronki :
Ten post edytował Grzesiekb91 6.01.2011, 12:46:40 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do wyświetlania zawartości tablicy używa się pętli foreach, bo chyba to chciałeś zrobić tym while'em?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Omg oni naprawdę uczą tak pisać o.O....
Błąd nie leży w tym skrypcie tylko w skrypcie z którego wysyłasz prawdopodobnie formularz. Aby sprawdzić co zawiera w sobie $_REQUEST wstaw ten kod na początku skryptu: Jeżeli w wyświetlonej tablicy nie znajdziesz [sorted] => cuś znaczy, że błąd leży w innym pliku ;] Ten post edytował CuteOne 6.01.2011, 18:36:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdy wstawie srednik zamiast kropki wywala blad : You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''Bruce Wszechmogacy', 5, 2003, 1, 2), (2. 'Zycie biurowe', 5, 1999, 5, 6), (3. '' at line 1
jesli dam kropke wychodzi ze dane zostaly wprowadzone poprawnie, tworze kolejny plik php
wyswietla mi sie pusta strona, a powinno wyswietlic filmy, KOMEDIODRAMAT |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Chciałem sprawdzić czy może gdzieś w plikach innych nie namieszałem znów. Dziwne, bo gdy sprawdzałem to działało wszystko, okazało się, że jakiś błąd jest przy tworzeniu tabel, moze dlatego je zle wypelnilo ? choc dziwne bo wtedy by sie wyswietlil jakis blad, bo sprawdzalem, ale niewazne... bo wszedlem przez foldery do xamppa mysql usunalem cala swoja bazdanych "movie", by znow stworzyc tabele, i je wypelnic, gdy uruchamiam strone, pisze, ze ta baza danych juz istnieje, no i tu szkopul, bo sie tworzy znowu, klikam nastepnie kolejny plik zeby wypelnic, i wypelnia prawidlowo, lecz jak chce zrobic kolejny plik z tabela posortowana z filmami wg. gatunku, to ów kropka w górnym lewym monitorze nadal jest i nic oprocz niej, zadnych bledow nie wywala, jednak coś źle jest, ja już plik przepisywałem z tej durnej ksiazki chyba z 10 razy, także się poddaje... gdybym wiedzial chociaz co ta kropka oznacza, to moze mialbym jakis punkt zaczepienia...
czyli to co mi działało (PRAWIE) przed chwilą, z powrotem mam ten sam błąd co z początku... TUTAJ KOD:
Jesli ktos pomoze zrozumieć, co to za kropka, bede całował po stopach przez tyle lat ile ma ten temat [php][/php] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie: $insert = "INSERT INTO movie(movie_id, movie_name, movie_type, " .
"movie_year, movie_leadactor, movie_director) " . "VALUES (1, 'Bruce Wszechmogacy', 5, 2003, 1, 2), " . "(2, 'Zycie Biurowe', 5, 1999, 5, 6), " . "(3, 'Wielki Kanion', 2, 1991, 4, 3), " . $results = mysql_query($insert) or die(mysql_error()); a: $insert = "INSERT INTO movie(movie_id, movie_name, movie_type, " . "movie_year, movie_leadactor, movie_director) " . "VALUES (1, 'Bruce Wszechmogacy', 5, 2003, 1, 2), " . "(2, 'Zycie Biurowe', 5, 1999, 5, 6), " . "(3, 'Wielki Kanion', 2, 1991, 4, 3)"; $results = mysql_query($insert) or die(mysql_error()); analogicznie reszta |
|
|
![]()
|
|
Gdy zamieniam kropke na srednik:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jaka . na ; ?
odpal sobie np phpmyadmin i wykonaj tam zapytanie a potem przenieś do php. Oprócz . tam znikł jeszcze , na końcu |
|
|
![]()
|
|
Duplicate entry '1' for key 1, sprawdzałem google, wszystko w jezyku angielskim, z ktorym srednio sobie radze
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz duplikat czyli taki wpis już istnieje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
kurcze, przepraszam, faktycznie działa, juz się zakręciłem... ale tak, że znów powrócilem do tej kropki, która sie pokazuje w lewym górnym rogu :
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:15 |