![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fomularz wykonuje walidację danych wysłanych za pomocą POST z poprzedniego i wczytuję je do określonych pól np:
Jednak przy próbie poprawy danych za pomocą
dane z tablicy post zostają usunięte jak mogę wymusić aby zmienne zostały w formularzu przy próbie kolejnego sprawdzenia poprawności zmiennych przed zapisaniem do bazy.? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wklej kod formularza.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wklej kod formularza. Popełniłem błąd w kodzie już jest dobrze ale mam inny problem jeśli formularz jest prawidłowo wypełniony to przkierowuje go na podsumowanie:
Chciaiłbym przesłać zmienne w nim zawarte do kolejnej strony (new.php) i tutaj chyba muszę użyć zmiennych w adresie URL za pomoca GET gdyż
mogę jeszcze inaczej je przesłać, ew. przykład ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 1 Dołączył: 30.06.2006 Skąd: okolice Warszawy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz użyć jeszcze sesji
![]() |
|
|
![]()
|
|
Możesz użyć jeszcze sesji ![]() Zauważyłem że ie6 zmienia session_id przy kolejnej stronie (tablica $_SESSION jest pusta lub tworzona od nowa) FF trzyma session_id i zmienne przesyła poprawnie. Nie używam cookies. Sesje i IE6 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdź czy w każdym pliku na początku masz session_start(); bo to może być przyczyną
Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zawinił IE6 stanalone inne instaliki IE6 działają ciekawe dlaczego nie trzymał sesji ?
![]() Ten post edytował Radek79 5.09.2007, 11:36:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:11 |