![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--charli_22-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Stworzyłem skrypcik logowania, który po wnikliwych testach okazało się że nie pobiera z bazy danych informacji przesłanych w tablicy POST. Poniżej przedstawiam kod:
Zapytanie
nie zwraca żadnych wartości. Zamiast $_POST['g_email'] $_POST['g_passwd'] wpisywałem na sztywno wartości z bazy danych, ale to nie pomagało. Gdy zmieniłem AND na OR wówczas informacje zostały pobrane z bazki, ale OR w przyszłości może doprowadzić do problemów. Kodowanie w bazie mam UTF8. Pozdrawiam charli_22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj!!!
...a łączysz się z bazą? moze sprawdź to najpierw poza tym ja na początek utworzyłbym nazwy krótkie zmiennych; po co klepać te wszystkie $_POST[...] ale to taka moja uwaga |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym zrezygnował z tego skryptu, nie podoba mi się on - z tego co pamiętam, na webhelpie był prosty i ładny skrypcik logowania.
Moim zdaniem metodologia powinna być taka:
Pobierasz hasło dla danego loginu (czy tam maila) i sprawdzasz z hasłem, które masz w $_POST. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 198 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy ci o to chodzilo . Tutaj jest sprawdzenie czy osoba jest w bazie jak tak wyswietli ci napisz jestes |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Połączenie do bazy było ustalone, nie załączyłem całego pliku tylko wkleiłem samą funkcję odpowiedzialną za logowanie, moja wina:( Napisałem zapytanie według metodologii, którą podesłał mi Pilsener i zaczęło działać:) :
Dzięki Ten post edytował charli_22 17.03.2008, 17:00:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 08:40 |