![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2020 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pewien problem, a że jeszcze do końca nie rozumiem PHP to mam nadzieję, że ktoś przynajmniej mnie naprowadzi na trop, bo widocznie nie umiem nawet w google znaleźć rozwiązania, a mianowicie robię sobie stronę sklepu w ramach treningu, udało mi ogarnąć produkty i koszyk, ale chce już po za nim [koszykiem] zrobić wybór dostawy, kurier lub odbiór osobisty.
Generalnie działa, jak klikam to dodaje mi się kwota, tylko że w za każdym razem. Chce zrobić tak że po wybraniu danej płatności drugi raz ta sama opcja [jeżeli jest wybrana] nie doda mi znów danej kwoty. Z nawiasami czy bez zamykania wszystkiego w nawiasach zawsze jest tak samo po każdym kliknięciu wykonuje mi się wybrana opcja, a nie rozumiem dlaczego bo w teorii drugi warunek po pierwszym kliknięciu nie może być spełniony, bo z NULL zmienia się zawartość na "checked" [wykorzystuje to do zaznaczenia boxa]. I próbowałem już na wiele sposób, z inną zmienną, i innymi watościami, ze zwykłymi zmiennymi [nie sesyjnymi], jak już działa to zawsze tak że za każdym razem wykonuje się if czy jeden czy drugi.
Jak mam to zrobione w ten sposób to też tak samo się dzieje, domyślam się że to nie zbyt wielka różnica ale proszę:
Nie liczę na gotowe rozwiązanie, chociaż było by miło, ale przynajmniej na naprowadzenie lub wyjaśnienie dlaczego mimo wszystko całość się wykonuje i nie biorze pod uwagę drugiego warunku. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A startujesz sesję na początku pliku?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2020 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A startujesz sesję na początku pliku? Tak, bynajmniej tak mi się wydaje, a o to początek:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak już używasz coś takiego, to użyj:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W linii 10 i 11 czyścisz informację o fakcie wybrania sposobu dostawy.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jak już używasz coś takiego, to użyj:
Dzięki za tipa, rozumiem że to lepiej się sprawuje niż to co ja używam, ale zaraz pogoogluje to [PHP_SESSION_NONE] i postaram się lepiej zrozumieć. W linii 10 i 11 czyścisz informację o fakcie wybrania sposobu dostawy. OMG faktycznie ![]() Dziękuje za pomoc. ![]() Temat do zamknięcia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 20:01 |