![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niemoge uploadowac pliku na serwer. Ponizszy skrypt jest pobrany z jednego z artykulow z serwisu.
CODE <? if (is_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'])) { $strUploadDir = '/img/'.$_FILES['userfile']['name']; if (move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'],$strUploadDir)) { echo 'Plik został pomyślnie uploadowany! <br>'; } else { echo 'Upload pliku nie powiódł się!'; } echo 'Dodatkowe informacje o uploadowanym pliku: <pre>'.print_r($_FILES, true).'</pre>'; } else {echo 'Wystąpił błąd podczas wysyłania pliku na serwer!';} ?> Niby skrypt jest dobry ale wyskakuja mi nastepujace bledy: Warning: move_uploaded_file(/img/fhuwabo.bmp) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: No such file or directory in /home/kdm-sat/ftp/upload/plik.php on line 5 Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpbhp9Vh' to '/img/fhuwabo.bmp' in /home/kdm-sat/ftp/upload/plik.php on line 5 Czy ktos wie o co chodzi ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mało zaawansowany skrypt, jeżeli tylko chcesz mogę Ci udostępnić mój skrypt uploadu. Jeżeli chcesz mój skrypt to odpowiedz.
@edit: Mój skrypt posiada ograniczenie na rozszerzenia oraz na brak przysyłanego pliku oraz tworzy nową nazwę każdemu plikowi np. "^!$&(*N*&1981N&U" co jest nie do powtórzenia ![]() Ten post edytował in5ane 17.08.2007, 16:04:17 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
np. "^!$&(*N*&1981N&U" co jest nie do powtórzenia ![]() Wystarczy skopiować ![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:40 |