![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2009 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Kupiłem sobie książkę "PHP i MySQL" i doszedłem do działu tablice i mój problem jest taki:
Kiedy dopisze echo wyświetla się w przeglądarce "array". A kiedy usunę to nic się nie wyświetla (To wiadomo)
Tutaj natomiast, kiedy jest echo nie wyświetla mi się: Kod Kolor Niebieski Kuchnia Meksykańska A wyświetla mi się: Kod NiebieskiMeksykańska Proszę o pomoc, gdyż nie chcę omijać żadnego tematu. PS. Nie wstawiłem kodu do ramki, bo nie działają.
Powód edycji: bbcode
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Na następny raz używaj bbcode, ramki nie działają?
Cytat Tutaj natomiast, kiedy jest echo nie wyświetla mi się: Bo tak kazałeś parserowi. Klucz, to jest jakby kartka z adresem, a nie konkretny dom/mieszkanie. Jeśli chodzi o odstępy, to też ich nie wstawiłeś, a nowe linie w HTML wstawia się poprzez <br />. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2009 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem że odstępów nie ma. Ale czy nie powinno mi się wyświetlić:
KolorNiebieskiKuchniaMeksykańska ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Ale czy nie powinno mi się wyświetlić: Nie powinien, bo klucze tablic są wyłącznie wewnętrznymi odwołaniami skryptu. Bardzo uogólniając, to zapis można ujednolicić do czegoś takiego:
Napisałem, że w uogólnieniu, gdyż tablice służą zebraniu pewnej grupy danych w zbiór, na których możesz wykonywać określone operacje (funkcje array_ z manuala). -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Dzięki bardzo.
Kefirek sposób działa, a erixa nie. Ale skoro Kefirka działa, to czy mógłbyś mi wytłumaczyć co i jak w linijkach 4-6? Byłbym wdzięczny. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 53 Dołączył: 18.09.2007 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczyt lenistwa
Sama książka kolego Ci nie wystarczy - jest jeszcze google i najlepiej php.net - tam są odpowiedzi(wyjaśnione list i while) Nic więcej na ten temat chyba:) Ten post edytował artur_dziocha 19.01.2009, 22:52:34 |
|
|
![]()
|
|
~Speedy04 - podałem tylko PRZYKŁADOWO, jak powinno być w rozumowaniu, a nie gotowy kod.
Zapraszam do kursu PHP i manuala na stronach odpowiednich funkcji, wykaż się inicjatywą. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Drogi kolego, nie jestem typem człowieka, który zawraca ludziom głowę sprawami z którymi może się uporać przy pomocy samych Googli. Mój problem jest trudno nazwać, a jak już to bardzo ogólnie. Książkę kupiłem po to aby się z niej czegoś nauczyć, a nie tracić czas na szukanie i naprawianie błędów w książce i dlatego też wymagam od niej tego, że wszystko co mi tam podają będzie ładnie działać. Poradniki są pisane językiem zbyt profesjonalnym, abym mógł go zrozumieć na poziomie "przedszkolaka" w tej dziedzinie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 53 Dołączył: 18.09.2007 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dostałeś odpowiedź od ~kefirek więc ja nie widzę problemu w znalezieniu odpowiedzi na php.net
Wytłumaczone tam jest użycie while, list i innych funkcji w przykładach. Skopiuj, popatrz i zastanów sie dlaczego to działa tak a nie inaczej. To jest chyba najlepszy sposób nauki. Nie wiesz co masz zrobić z array szukasz na manualu i tam masz odpowiedzi na wszystkie pytania w postaci ładnie wytłumaczonych funkcji. Próbujesz dopasować którąś do swojego problemu. Analizujesz -> piszesz coś-> zapamiętujesz -> uczysz się. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:43 |