![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-tasmman- |
![]()
|
Goście ![]() |
Hej, jestem nowy w PHP i nie potrafię sobie poradzić wydaje mi się, że z prostym problemem. Otóż mam dwa pliki index.php i login.php.
Plik login.php: Oraz fragment pliku index.php:
Problem polega na tym, że trzeba kilkakrotnie nacisnąć przycisk Zaloguj, aby cokolwiek zareagowało. Czyli trzeba parę razy (jest to losowa liczba, niekiedy dwa razy, niekiedy 10) kliknąć na przycisk Zaloguj, aby pokazał się napis "zalogowano" albo "Niepoprawne dane logowania". W ogóle nie mam pojęcia czym to może być spowodowane. Dziękuje za wszelkie wskazówki. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 25 Dołączył: 29.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
weś ten kod php z index.php przenies do login.php
i daj action="" |
|
|
-tasmman- |
![]()
|
Goście ![]() |
Próbuje już wszystkiego, nawet takie coś mi nie działa:
A może to ma prawo nie działać, po prostu czegoś nie rozumiem? Objawia się to tym, o czym pisałem poprzednio. Według logiki po naciśnięciu przycisku Submit powinien pojawić się napis 'test', nic się nie pojawia po naciśnięciu. Jak kliknę parę razy w submit to wtedy zawiesza się jakby cały formularz, nic nie da się z nim zrobić. O co chodzi? Z góry dziękuję. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście w
powinno być zamiast wyslij, 'submit'. Ale to nie zmienia sytuacji, napis 'test' po kliknięciu 'submit' się nie pokazuje. Czasem jakimś cudem się pokazuje ... EDIT: Może to być spowodowane błędem przeglądarki internetowej? Bo jeśli nawet testowałem kod z tej strony: http://snipplr.com/view.php?codeview&id=11093 to problem jest taki sam. Czasem po naciśnięciu przycisku GO skrypt jest obsłużony prawidłowo, a czasem formularz się zawiesza, albo pokazuje się, że nie można wyświetlić strony. Testuje na Chrome oraz na IE 10. Ten post edytował tasmman 30.12.2012, 19:10:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj po prostu przesłać formularz i odebrać z niego dane.
index.php:
login.php
Mówisz, że głównie z tym masz problem, więc zacznij od stwierdzenia, czy błąd leży na początku skryptu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź. Zrobiłem jak mówiłeś. Czasem jest dobrze, a czasem po naciśnięciu Send Chrome wypluwa "Strona internetowa jest niedostępna". Nie mam pojęcia od czego do zależy. Może coś nie tak z konfiguracją pliku php.ini? Dodam, że używam Microsoft Expression Web 4 i PHP 5.4.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakie masz zainstalowane oprogramowanie ? Np. Wamp Server, Xampp, Krasnal itd...
|
|
|
![]()
|
|
Nie mam nic z tego. Razem z Microsoft Expression instaluje się Microsft Expression Development Server i na nim to wszystko chyba działa. Zauważyłem pewną rzecz, że to wszystko co pisałem, zaczyna działać, gdy zamiast POST używa się GET. Ale jeszcze nie jestem dokładnie pewny, niedługo to przetestuje. I zainstaluje Krasnal.
|
|
|
![]()
|
|
Krasnala olej... stary jest.
Wamp server zainstaluj. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 14:58 |