![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2006 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod class Admin { public var $errors = array(); public var $info = array(); public var $dbh; public var $form; private function Admin() { $this -> dbh = new dbMySQL( DB_USER, DB_PASS, DB_HOST, DB_DATA); $this -> form = new AdminForm(); session_save_path('tmp_'); session_start(); } private function loginCheck() { .... Nie wiem dlaczego zwraca mi błąd w 3ciej linijce kodu. Kod Parse error: syntax error, unexpected T_VAR, expecting T_VARIABLE in C:\Program Files\VertrigoServ\www\jrcasti ng\cms\include\admin.class.php on line 3
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2006 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod class Admin { public $errors = array(); public $info = array(); public $dbh; public $form; private function Admin() { $this -> dbh = new dbMySQL( DB_USER, DB_PASS, DB_HOST, DB_DATA); $this -> form = new AdminForm(); session_save_path('tmp_'); session_start(); } private function loginCheck() { treść błędu się tylko zmieniła- nadal nie działa Kod Parse error: syntax error, unexpected T_PRIVATE, expecting T_VARIABLE in C:\Program Files\VertrigoServ\www\jrcasting\cms\include\produkcja.php on line lekk Mam zainstalowane VertrigoServ z PHP Version 5.2.6 :/ Ten post edytował xairo 15.01.2009, 20:46:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Poza tym, masz stare nawyki w postaci konstruktora z PHP4; poczytaj: __construct" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Ten post edytował erix 15.01.2009, 21:26:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 8 Dołączył: 5.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poza tym, masz stare nawyki w postaci konstruktora z PHP4; poczytaj: __construct" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. nie mówiąc o tym, że masz konstruktor prywanty, więc
możesz wywołać teraz tylko z wnętrza klasy... Ten post edytował magra 15.01.2009, 21:19:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Pierwsze słyszę... jesteś tego pewien? Nie. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Zmylił mnie po prostu błąd... |
|
|
![]()
|
|
(przy usuniętej zawartości metody Admin())(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Co chcesz przez to powiedzieć.... W metodzie... ? funkcji? mam logowanie użytkownika i załadowanie klasy obsługującej bazę danych. Nie mogę jej ot tak usunąć.... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 46 Dołączył: 26.05.2007 Skąd: Sandomierz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poza tym, masz stare nawyki w postaci konstruktora z PHP4; poczytaj: __construct" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. przyglądnij się jeszcze raz temu co napisal erix ... |
|
|
![]()
|
|
Co chcesz przez to powiedzieć.... W metodzie... ? funkcji? mam logowanie użytkownika i załadowanie klasy obsługującej bazę danych. Nie mogę jej ot tak usunąć.... Ja u siebie wywaliłem całą zawartość metody bo nie mam klasy dbMySQL czy AdminForm. Kod na pewno nie zgłasza błędów (ten kod, który podałeś, bez wnętrza metody Admin). przyglądnij się jeszcze raz temu co napisal erix ... To akurat nie ma nic do rzeczy w tym momencie. Błąd jest raczej gdzieś indziej. Kolega nie daje całego skryptu (brak np. zamknięcia loginCheck() oraz samej klasy). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 08:20 |