![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Piszę właśnie stronę z filmami i mam problem. Mam taki kod który będzie robił podstrony z filmami (10 filmów na stronę). I tak. Mam np. 22 rekordy w bazie danych. TO wyświetla mi 2 podstrony (powinny być 3) lecz na pierwszej stronie mam 10 ostatnich rekordów a na drugiej tylko jeden. Czyli wyświetla mi połowę rekordów. Siedzę i myślę co z tym zrobić no i nie wiem
![]()
-------------------- Najlepsze filmiki z sieci |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 5 Dołączył: 13.07.2008 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim pętla robiąca paginację. Jeżeli źle myślę to przepraszam.
Bo przyznam się szczerze nie chciało mi się zastanawiać co Twoja paginacja ma robić. Może warto wydrukować na ekranie wartości przekazane przez _GET oraz z bazy danych czy są odpowiednie, oraz przygotowane zapytanie SQL (wtedy gdy podstawisz wartości). Ten post edytował motylo 10.08.2009, 12:22:09 -------------------- Więcej: blog.juszczak.org
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetliło się poprawnie 3podstrony ale 3-cia podstrona pusta i tez wczytuje 11rekordów.
Tu coś jest źle chyba bo jak zmieniam to 10 na inny parametr to jest inaczej
Wydaje się mi że coś jest nie tak z zapytaniem bo jak na końcu zamiast ,10 dam 5 to na stronie nr.1 jest 5 rekordów a na nr.2 aż 16 Ten post edytował FireMan 10.08.2009, 12:57:39 -------------------- Najlepsze filmiki z sieci |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 5 Dołączył: 13.07.2008 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamień
na:
-------------------- Więcej: blog.juszczak.org
|
|
|
![]()
|
|
No działa ale jak mam w bazie 22 rekordy to wyswietla po 10 na stronę a te pozostałe 2 powinno wyświetlić na 3-ciej tronie a nie wyświetla ich.
-------------------- Najlepsze filmiki z sieci |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:00 |