![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, mam pewien problem z poprawnym wyświetlaniem stron...
Próbuję napisać stronke w PHP(Wamp/eclipse) i piszę ją według tutoriala, jednak w filmiku działa jak należy a mnie nie:/ Aktualnie jestem przy tworzeniu okna do logowania użytkowników. To co mam stworzone: Baza danych - > Users 2 pliki w View/Users ->register.ctp i login.ctp (to co ma się wyświetlać na stronce) Model/Users.php
Component/UsersController.php
Problem pojawia się w momencie gdy próbuje wyświetlić zawartość "register" wpisując w adresie strony: localhost/metal/users/register za każdym razem przekierunkowywuje mnie na: localhost/metal/users/login i niewiem za bardzo dlaczego, siedze nad już kilka godzin i nic:/ Jeżeli ktoś wie co mam źle/czego brakuje to proszę pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Tak troche nie na temat choc kto wie...
Zmien tutorial.... ten kod co tu masz byl pisany 100 lat temu, jeszcze w epoce php łupanego. Tylko nabierzesz zlej wiedzy odnosnie klas i pewnie calej masy innych rzeczy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 6 Dołączył: 8.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nospor ma rację w PHP nie używa się już np słowa kluczowego var (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) a u Ciebie w kodzie pełno...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, zmieniłem tutorial na nowszy ale nadal mam problem:/
kod z usersController
AppController
przy próbie zalogowania na stworzone w phpmyadmin konto, za każdym razem wyskakuje "Nieprawidłowy login lub hasło"... phpmyadmin
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Widac metoda $this->Auth->login() zwraca ci FALSE....
ps: tabele to tez koles od tutka robił? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 6 Dołączył: 8.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli ta tabelka była robiona przez kolesia od tutka to zmień tuta. No niestety większość tutów jest niektualna na YT. Ja niedługo ruszam z nagrywaniem kursu PHP od podstaw (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Tylko że na necie niema już sensownych tutoriali, które pokazują jak robić stronkę od podstaw...:/
|
|
|
![]()
|
|
Jeśli chodzi o programowanie obiektowe to rzeczywiście jest ciężko ale jeśli chodzi tylko o naukę podstaw PHP i ważnych jego elementów nie jest najgorzej.
http://www.youtube.com/user/uwteamorg - Na tym kanale znajdują się bardzo dobre kursy programowania i nie tylko. Sam z nich kiedyś korzystałem. Proponuję zacząć od obejrzenia kursów PHP, SQL z tego właśnie kanału. Jeśli natomiast chodzi o programowanie obiektowe to żeby je zrozumieć wspierałem się tym tutem z tego kanału http://www.youtube.com/user/MinDControlDx aczkolwiek są tam też błędy - np w przypadku metod magicznych __set, __get etc. A potem manual forum i poszło Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 11:47 |