![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt zliczający linki na danej stronie:
Var_dump zwraca mi tylko: array(5) { [0]=> array(0) { } [1]=> array(0) { } [2]=> array(0) { } [3]=> array(0) { } [4]=> array(0) { } } O czym to może świadczyć skoro $data na pewno zawiera odpowiednie dane ? Wyrażenie też powinno być ok. -------------------- Free mp3 download.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat O czym to może świadczyć skoro $data na pewno zawiera odpowiednie dane ? O tym, ze to zdanie:Cytat Wyrażenie też powinno być ok. raczej nie jest prawdziwe ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
:] To w takim razie jak powinno wyglądać reg exp dla takiego adresu: http://jakas.domena.pl/tmp/avxp7S/bla_-bla_ble_e Wydawało mi się że coś takiego:
![]() -------------------- Free mp3 download.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
w linku co podales nie widze DIV ktorego masz w wyrazeniu... moze podaj konkretne dane a nie jakies wycinki
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Bo trochę skróciłem.
W $result znajdują się dane tego typu:
Potem robię:
No i niestety nie działa :/ (array(5) { [0]=> array(0) { } [1]=> array(0) { } [2]=> array(0) { } [3]=> array(0) { } [4]=> array(0) { } } ) -------------------- Free mp3 download.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Teraz zauważyłem, że ten skrypt działa mi na home.pl i nazwa.pl
ale na serwerze dedykowanym na beyond.pl to już nie przechodzi? Czyżby jakieś zmiany w php.ini trzeba by wprowadzić ? BTW. Co do flag to dodałem /i ale nic to nie zmieniło Co do preg_quote to jakoś mało jest o tym informacji w rodzimym języku a po angielsku wychodzi na to że wszystkiego nie czaje i nie dokońca rozumiem po co tego używać skoro wyrażenie jest prawidłowe. No ale skoro na jednym serwerze to idzie a na drugim nie to chyba jednak php.ini, tylko co tam zmienić ? -------------------- Free mp3 download.
|
|
|
![]()
|
|
a sprawdziles czy oby na pewno pobral ci tresc tego po czym szukasz? Tresc pobierasz z zewnetrznej strony i nie kazde ustawienie na to pozwala
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Tak, w $data = file_get_contents($url) ... jest to co powinno, problem jest dopiero gdy to przetwarzam za pomocą wyrażenia ...
Ale dlaczego ten sam kod chodzi praktycznie na każdym hostingu wirtualnym a na dedykowanym nie ? Co może być nie tak? Może mieć coś do rzeczy zmiana systemu z Debiana na Ubuntu ? Ten post edytował majestiq 5.09.2009, 07:02:05 -------------------- Free mp3 download.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A porównaj wersje PHP, czy taka sama konfiguracja, te same wersje bibliotek zależnych, ten sam sposób instalacji (paczki/kompilowane).
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Ale która konkretnie biblioteka lub jakiś składnik konfiguracji może ewentualnie
odpowiadać za inną interpretację wyrażeń regularnych ? -------------------- Free mp3 download.
|
|
|
![]()
|
|
libpcre
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:25 |